19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Oturacak yer bulamadılar

Şırnak'ın Cizre ilçesinde öğrencilere yönelik düzenlenen "Vitamin Amca Mikroplara Karşı" tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Tiyatro oyununu izlemeye gelen öğrenciler salonda oturacak yer bulamayınca oyunu ön saflarda çökerek izlediler.

Şırnak Sağlık İl Şube Müdürlüğü ve Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği'nin birlikte geliştirdiği proje kapsamında, senaryosunu Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği üyelerinin sergilediği "Vitamin Amca Mikroplara Karşı" tiyatro oyunu Cizreli öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Şırnak Sağlık İl Şube Müdürlüğü ve Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği'nin birlikte organize ettiği "Vitamin Amca Mikroplara Karşı " tiyatro oyunu Cizre Metin Bostancı ilköğretim okulu konferans salonunda düzenlendi.

Tiyatro oyununu Şırnak İl Sağlık Şube Müdürlüğü'nden Gülden Pınarbaşı, Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, salonu hıncahınç dolduran ilköğretim okulu öğrencileri ile birlikte izledi. Şırnak il merkezi ve ilçelerinde ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen tiyatro oyunu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, projeyi İl Sağlık Şube Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiklerini ve projedeki temel amacın tiyatro oyunu sayesinde öğrencilere düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı aşılamak olduğunu, tiyatro oyununa Cizre'de öğrencilerin yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Cizre Metin Bostancı İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda 2 seans halinde sergilenen "Vitamin Amca Mikroplara Karşı" tiyatro oyununu izlemek için salona gelen bazı öğrenciler tiyatro oyununu izlemek için oturacak yer bulamayınca en ön safta çömelerek oyunu izlediler. Tiyatro oyunu sonunda minik öğrencilerin büyük alkışlarını alan tiyatro oyuncuları öğrencilerle toplu bir hatıra fotoğrafı çektiler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 15:35:05
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 16:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?