30
Mayıs
2024
Perşembe
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Personele yangın söndürme eğitimi

Cizre ilçesinde Devlet Hastanesi personeline yangın söndürme ve yangın tüpünün kullanımı hakkında eğitim verildi.

Cizre Devlet Hastanesi Eğitim Sorumlusu Ayfel Kar tarafından organize edilen proje kapsamında hastane personeline Cizre Sivil Savunma Müdürü A.Hamit Özgün tarafından yangına müdahale konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Eğitim açıklama yapan Hastane Eğitim Sorumlusu Ayfel Kar, Sağlık Bakanlığı ve Kalite Performansı açısından bu eğitimi her hastanenin yapması gerektiğini belirterek, ''Hastane hem çalışan, hem hasta hem de vatandaş açısından çok önemli bir kurumdur. Onun için hastanede olası bir yangın vakasında hastaların yangından korunamayacak durumda olması bizim bu eğitimi vermemizde en büyük etken olup daha yangın ufakken anında müdahale etme konusunda hastane ekibini verdiğimiz bu eğitim ile bilinçlendirdik" dedi.

Hastanede 18 kişiden oluşan bir ekip oluşturduklarını ifade eden Kar, daha önce koruma konusunda eğitim verilmiş olan ekibe proje kapsamında yangın söndürme konusunda da eğitim verildiğini bildirdi. Kar, önümüzdeki günlerde ise kurtarma ve ilkyardım konusunda da eğitim verip ekibin daha iyi hizmet sunmasını sağlayacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat güzeç IP: 85.105.63.xxx Tarih : 30.10.2008 16:12:48

Bence hastanemizde yangın söndürme eğitimi yerine düzen gelsin diyorum çünkü sıranın hali gerçektende insanı çileden çıkarıoo...