18
Mayıs
2024
Cumartesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

PKK'lı cenazesinde ortalık karıştı

Tunceli kırsalında 23 Ekim 2012 tarihinde güvenlik kuvvetleri ile çıkan çatışmada öldürülen "Çekdar Cilo" kod adlı PKK'lı Servet Fidan'ın, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki cenaze töreni öncesinde ve sonrasında sokaklar adeta savaş alanına döndü.

Tunceli'de güvenlik güçlerinin yaptığı operasyon kapsamında çıkan çatışmada öldürülen Cizre doğumlu "Çekdar Cilo" kod adlı PKK'lı Servet Fidan'ın, Cizre'deki cenaze töreninden sonra sokaklar savaş alanına döndü. Sabahın erken saatlerinden itibaren İdil Caddesi üzerinde toplanarak bir araya gelen çok sayıda kişi cenazenin Cizre'ye gelmesini bekledi. İdil Caddesi'ndeki kalabalığın artması üzerine polis zırhlı araçları kalabalığı dağıtmak için gruba tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Cadde üzerinde toplanan kalabalık polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı.

Olaylar devam ederken, PKK'lı terörist Fidan'ı taşıyan cenaze arabası da Cizre'ye girdi. Fidan'ın cenazesini kalabalık kitle, sloganlar eşliğinde karşıladı. Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından ilerleyen grup daha sonra E-24 uluslar arası karayoluna çıkarak mezarlığa doğru yürümeye devam etti. Aralarında Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören, BDP ilçe Başkanı Nezir Akgün'ün de bulunduğu kalabalık grup, PKK'lının cenazesi ile birlikte ilçe mezarlığına geldi. Cenazenin defnedilmesinden sonra kalabalığın Cudi Mahallesi'ne girmesiyle birlikte cadde üzerinde bulunan zırhlı araçlar kalabalığa gaz bombaları ile müdahale etti. Göstericiler, polisin müdahalesiyle Sur Mahallesi'ne kaçtı.

E-24 Uluslararası Karayolu'ndaki olaylar devam ederken, İdil Caddesi'nde bir araya gelen çok sayıda gösterici cadde üzerinde taş, inşaat malzemeleri ve çöp konteynırlarından barikatlar yapıp, güvenlik önlemi alan zırhlı araçlara,taş, havai fişek, ses bombası, molotof kokteylleri ile saldırdı. Poliste gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederek gurubu dağıtmaya çalıştı. İdil Caddesi ve E-24 uluslararası karayolundaki olaylar devam ederken, polis ilçe genelinde geniş güvenlik önlemleri aldı.  

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2012 Cumartesi 19:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?