20
Mayıs
2024
Pazertesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Polis taşlamasına karşı seminer

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da düzenlediği mitingler sonrası çıkan olaylarda çocukların güvenlik güçlerine taş atması nedeniyle bölgedeki çocuklara 'Polis ve Vatandaşlık' eğitimi verilmeye başladı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde verilen eğitimde çocuklara herhangi bir olay anında polisten nasıl yardım alacakları konusunda bilgiler verildi.

Cizre Emniyet Müdürlüğü birçok olayda ön saflara sürülen çocukları göz önüne alarak ilçedeki çocuklara 'Suç öncesi polislik' hakkında bilgilendirme yaptı. Polisi taşlama olaylarının en fazla yaşandığı Nur Mahallesi'ndeki Menderes İlköğretim Okulu öğrencileri emniyet binasında 'Polis ve Vatandaşlık' konulu eğitim seminerine katıldı. Seminerde çocuklara herhangi bir olay anında polisten nasıl yardım alacakları ve toplumsal olaylarda nasıl hareket edecekleri anlatıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Emniyet Müdürü Atalay Bahar, "Zaman zaman bölgemizde yaşanan olumsuz olaylarda çocuklarımızın ön saflarda olması ve çocuklar nazarında polisin, yakalayan, hapse atan, ceza kesen, yalnız suçun oluşmasını bekleyen, pasif bir gözetleyici olmayıp, toplumda temel ve önemli nitelikte koruyucu, düzenleyici ve caydırıcı görevleri yerine getiren bir icra gücü olduğunu benimsetmek polis-halk ilişkisini güçlendirmek açısından çok önemli'' dedi.

Bahar, "İnsani ve günlük ilişkileri düzenlemek ve toplumsal yaşamın sağlıklı devamı için kamu düzenini sağlamak vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak polisin görevlerindendir. Bu görevi yapmakta vatandaşların desteği her zaman gereklidir" şeklinde konuştu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen seminerde görevli polis memuru örgencilere cep telefonu ile155 Polis İmdat'ı nasıl arayacaklarını uygulamalı olarak anlattı. Seminere katılan 40'a yakın öğrenciye yardım paketleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?