30
Mayıs
2024
Perşembe
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Sabıkalı yolu vatandaş kapattı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam meydana gelen trafik kazasında dört kişi yaralanırken bu sabah vatandaşlar sık sık kazaların yaşandığı yolu trafiğe kapatarak durumu protesto etti. Vatandaşlar yetkililerden yol için acil çözüm üretmelerini istediler.


Dün akşam Cizre girişinde meydana gelen trafik kazasında biri kadın dört kişi yaralanarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza Cizre-İdil karayolunun Cizre girişinde meydana geldi. İdil istikametinden Silopi'ye seyir eden Nizamettin S.'nin kullandığı 73 FD 263 plakalı çimento yüklü kamyon Tank Taburu altı mevkiinde yokuş aşağı inerken frenleri boşaldı. Freni boşalan çimento yüklü kamyon ilk önce elektrik direğine çarptı ardından elektrik direğini sürükleyip park halindeki bir araca çarptıktan sonra ters yola girip devrildi. Devrilen araçta bulunan çimento yola savrulurken kamyonun sürüklediği elektrik direği ve park halindeki aracın yol üzerindeki bir işyerine girmesi nedeni ile kamyon sürücüsü ile birlikte dört kişi yaralandı.


Kazada yaralanan Ahmet Erdoğan, Emin Erdoğan, Emine Yüce ve sürücü Nizamettin S. olay yerine gelen ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Kazada yaralanan ve durumu ağır olan kamyon sürücüsü Nizamettin S., Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza sonrası Cizre-İdil karayolu 3 saat boyunca trafiğe kapanırken devrilen elektrik direği nedeni ile Cizre'nin yarısı geceyi karanlıkta geçirdi.

ESNAF VE VATANDAŞLAR YOLU TRAFİĞE KAPATIP PROTESTO ETTİLER
Havanın aydınlanması ile birlikte Cizre-İdil karayolu üzerinde işyerleri bulunan esnaf ve çevre sakinleri sık sık kazaların yaşandığı rampada önlem alınması için yolu trafiğe kapatarak kazaları protesto etti.


Cizre'nin idil Caddesi'ndeki esnaf İdil'den gelen tonajlı araçların sık sık kaza yaparak can ve mal kaybına sebebiyet verdiklerini belirterek durumu protesto etti. Esnaf yetkililerden soruna bir an önce çözüm bulmalarını istedi.
Olay yerine gelen Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan'a şikayetlerini ileten esnaf, ''Artık evimizde işyerimizde oturamaz olduk. Yetkililer bir an önce bu duruma çözüm bulsun. Bu, yıllardan beri kaçıncı kaza. Daha kaç insanın ölmesini bekliyorlar, işyerimizin önünde oturup rahat bir çay içemiyoruz. Bu konu bir an önce çözüme kavuşmalı. Kim muhatapsa buraya gelip bizlere bu işin çözümünü söylemesini istiyoruz'' şeklinde konuştu.


Kaymakam Demirhan'ın sorunu çözecekleri sözü üzerine yol trafiğe açılırken Demirhan, Karayolları Şube Müdürü Enver Yüce, Belediye Başkanı Ahmet Dalmış ve iki esnafın bulunduğu ortamda kazaların önlenmesi için çözümler üretildi.
Kaymakam Demirhan, "İdil Caddesi'nde sık sık yaşanan kazalar hepimizi de derinden üzüyor. Bu kazaların yaşanmaması için birçok tedbirleri daha önce aldık ve bundan sonra da yeni tedbirler alacağız. İdil-Cizre karayolunda çevre yolu ihalesi geçen ay yapıldı. Nusaybin-Cizre karayolunda çevre yolu çalışması devam ediyor, yüzde 40'ı bitmiş durumda. Bunun yanında radar kontrolleri de yapılacak, belediye ve Karayolları yol düzenlemesi yapacak. Bu konularda mutabakata vardık. Temennimiz bu tür kazaların tekrar
yaşanmaması" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 15:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?