17
Mayıs
2024
Cuma
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Şırnak halkı 'teröre hayır' dedi

Şırnak Halkı tarafından oluşturulan temsil heyeti ve beraberindeki yaklaşık 10 Bin Şırnaklı, 26 Ağustos Perşembe günü "Teröre Hayır Yürüyüşü” düzenledi. Yürüyüşten önce Şırnak Valisi Osman Güneş’i ziyaret eden heyet, Şırnak halkı olarak terörün karşısında olduklarını söylediler. Vali Osman Güneş ise “Halkımızın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Vatandaşlarımız, yasal haklarını kullanarak teröre karşı tavırlarını, iradelerini ortaya koymaktadırlar. Biz, Valilik olarak bu durumdan son derece memnun oluyoruz” diyerek  temsil heyetine teşekkür etti.

Daha sonra, yaklaşık 10 bin kişi, “Teröre Hayır”, “Kahrolsun PKK”, “Terörü Lanetliyoruz” şeklinde sloganlar atarak şehrin girişinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdüler. Burada bazı vatandaşlar yaptıkları konuşmalarda terörü lanetleyerek terörün kendilerine verdiği zarar ve acılardan artık bıktıklarını ve terörü istemediklerini belirttiler. Vatandaşların hep birlikte İstiklal Marşı’nı söylemelerinin ardından yürüyüş sona erdi.

Tarık Oran
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2004 Salı 23:32:34
Güncelleme :2 Mart 2005 Çarşamba 16:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
türk türkoglu IP: 217.86.53.xxx Tarih : 31.03.2005 16:32:13
IYi günler, Her zamam dogruyu yazin ne kadar aci olursada, hic saninma orda 10 bin kisi toplandigini ve istiklal marsi söyledigini ve hicbir yerde Belediye baskanin hakkinda birsey yazmiyor, hep kaymakamdan bahsediliyor.