19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

SYDV engellileri sevindirdi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kaymakamlık bedensel engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Cizre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Cizre Engelliler Derneği'nin işbirliği ile ilçe genelinde bulunan 40 bedensel engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Kaymakamlık Özel İdare binasında yapılan tekerlekli sandalye dağıtımına Kaymakam Cihan Demirhan, SYDV Başkanı Celal Azgan, Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı, Özürlüler Derneği Başkanı Şerif Gökhan, Alibey Mahallesi Muhtarı Seyithan Tuncer ve özürlü vatandaşların yakınları katıldı.

Tekerlekli sandalye dağıtımı için düzenlenen törende kısa bir açıklama yapan Kaymakam Demirhan, "Bu tür insanlarımıza hizmet etmek öncelikli vazifelerimizden biridir. Her ne kadar bedensel özürlü olsalar bile onların yaşamındaki engelleri kaldırıp yaşamlarını iyi bir şekilde sürdürebilmeleri için imkanlarımız dahilinde her türlü desteği vermeye hazırız. Bu sandalyelerin dağıtımında emekleri olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cizre Engelliler Derneği Başkanı Şerif Gökhan ise, "Her çocuk, hayata mümkün olan en iyi şekilde başlama hakkına sahiptir. Oysa milyonlarcası, yeterli sağlık bakımı, düzgün beslenme, gerçek eğitim olanakları ve tehlikelerden korunmadan yoksundur. Bir tekerlekli sandalye, engellilerin bütün sorunlarını çözmese de, yaşam kalitelerini ciddi bir şekilde yükseltiyor. Biz de bu insanların sıkıntılarını hafifletmek için akülü tekerlekli sandalye kampanyası başlatmaya karar verdik" şeklinde konuştu.

Cizre'de 13'ü çocuk olmak üzere toplam 40 vatandaşa tekerlekli sandalye yardımında bulunulurken, bedensel engelli vatandaşlar yardımda emekleri olan herkese teşekkür ettiklerini dile getirdiler. Kaymakamlık SYDV ile Engelliler Derneği'nin iş birliğiyle dağıtılan tekerlekli sandalyeler törene katılan hak sahiplerine Kaymakam Demirhan tarafından verilirken diğer engelli vatandaşlara ise tekerlekli sandalyeleri SYDV elemanlarınca evlerine kadar götürülüp teslim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:13:10
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 00:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eruh bilgili koyunde IP: 88.227.13.xxx Tarih : 3.06.2009 14:44:06

sayın kaymakan hiztem için sana tşkler ederim bir cizreli olarak ama iş vere bizler lütffen