27
Mayıs
2024
Pazertesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

TOBB'dan Elçi'ye ödül

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (CTSO) Başkanı Adnan Elçi'yi 'Hizmet Şeref Belgesi' ile ödüllendirdi.

TOBB, 64. Genel Kurul delegeliği görevini on yılı aşkın süre içerisinde üstün bir gayret ve fedakarlıkla sürdüren CTSO Başkanı Adnan Elçi'ye Hizmet Şeref Belgesi ve plaket verdi. CTSO Başkanı Elçi'ye ödülü eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Coşkun ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından takdim edilirken yapılan seçimler neticesinde Elçi, Türkiye Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi yedek üyeliğine seçildi. CTSO başkanlığını kurulduğu 1998 yılından bu yana başarılı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Adnan Elçi, on yıllık başkanlığı döneminde odaya yaptığı hizmetlerle ilgili kısa bir açıklama yaptı. Cizre'de üyelerin aidatları ile 6 katlı modern bir hizmet binasında vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Elçi, odaya bin 500 üyenin kayıtlı bulunduğunu bildirdi.

Elçi, "Odamızın yüzde 85 oranında katılım payına sahip olduğu Cizre Organize Sanayi Bölgesi için E-24 karayolunun 14. kilometresinde 1 milyon metrekarelik arazi kamulaştırılmış olup, 92 parselden 69 ilk etap parsele ilgili tapu tescil işlemleri devam etmektedir. Önümüzdeki aylarda ihale işlemleriyle birlikte parsellerimiz değerli yatırımcı hemşerilerimize ve ilimiz dışında yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza bedelsiz olarak dağıtımı yapılacaktır. Habur Gümrük Kapısı ile ilgili sorunlar için başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve yetkili Bakanlar nezdinde girişimlerde yazılı ve sözlü olarak bulunuldu. Habur Sınır Kapısı'nın çalıştırılması ile ilgili çözüm önerileri üretildi. İhracatçılarımızın sorun ve önerilerine yönelik yapılan seminer ve toplantılar neticesinde iyi niyetli idarecilerimizin de desteğiyle de Kasım 2008 ayından beri Habur Sınır Kapımız tahmin edilmeyen düzeyde bir çalışmanın içerisine girdi. Türkiye'deki gümrük kapılarını devralıp modernize ederek yap-işlet-devret modeli ile çalıştırılan TOBB bünyesinde kurulan Gümrük Trz. AŞ'ye odamızın ortaklığı sağlanmıştır. Böylece Türkiye'deki tüm sınır kapılarından gelecek gelirle katılım payı nispetinde odamıza gelir sağlanmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?