30
Mayıs
2024
Perşembe
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Trafik kurbanları anıldı

Geçen yıl Ağustos ayında Şırnak'taki İdil-Midyat karayolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 11 kişi mezarları başında dualarla anıldı.

İdil'deki trafik kazasında hayatını kaybeden ve çoğu üniversite öğrencisi olan 11 kişi ölümlerinin birinci yılında Cizre'deki mezarları başında dualarla anıldı. Trafik kazasında hayatını kaybedenler için aileleri bir anma ve mevlit programı düzenledi. Cizre Asri Mezarlığı'ndaki anma töreninde kazada hayatını kaybedenler dualarla anılırken gözyaşları da sel olup aktı. Anma törenine katılıp acılı ailelere başsağlığı dileyen, görevden uzaklaştırılan Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, yaptığı kısa konuşmada, ''Ölüm sadece onlara mahsus değil. Bu yol hepimizin yolu. Ancak o gencecik insanların ölümüne üzülmemek elde değil. Burada bulunan ailelerinin acılarını paylaşıyoruz'' dedi.

Törene Cizre Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış, DTP İlçe Başkanı Yakup Budak, ölenlerin aileleri ile vatandaşlar katıldı.

19 Ağustos 2007 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan Beyaz su piknik alanına giden çoğu üniversite öğrencisinin içerisinde bulunduğu dolmuş İdil-Midyat karayolunun 16. kilometresinde kaza yapmıştı. Kazada, Abuzet Pütrü, Yusuf Pütrü, Agit Sansak, Ahmet Sansak, Recep Sansak, Mehmet Sansak, Beytullah Yavuz, Alaatin Kaya, Yunus Dalmış, Yusuf Özdek ve Selahattin Babayiğit hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?