25
Mayıs
2024
Cumartesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Yeni müftü göreve başladı

CİZRE'NİN YENİ MÜFTÜSÜ GÖREVE BAŞLADI

Şırnak'ın Cizre İlçe Müftülüğüne atanan M. Sami Yıldız göreve başladı.

Üç yıldır müftüsü olmayan ve vekaleten ilçe vaizi Bilal Aydoğdu'nun görev yaptığı Cizre Müftülüğüne Yozgat'ın Akdağı Madeni ilçesinde vaiz olarak görev yapan M. Sami Yıldız getirildi.

Yeni Müftü M.Sami Yıldız 1966 yılında Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Kirazlı köyünde doğdu.1980'de Taşçıoğlu Kuran Kursu okulundan Mezun oldu. Orta öğrenimini Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden ayrıldı. 1996 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden, 2003'te Ankara İlahiyat Fakültesi'nden, 2006'da İstanbul Haseki Eğitim Merkezi'nden mezun olup halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tevsir dalında doktora yapan Müftü Yıldız, 2006 yılında Yozgat'ın Akdağ Madeni ilçesine vaiz olarak atandı ve dört yıl boyunca bu ilçede görev yaptı. Türkiye geneli yapılan son ilçe müftülüklerine yükselme sınavında başarılı bir sonuç alan Yıldız, sınavdan sonra yapılan kura çekiminde Cizre'yi çekti ve yeni görev yerine atandı.

Müftü olarak ilk defa Cizre'de göreve başlayan M.Sami Yıldız, "Hz. Nuh'un (AS) bulunduğu ilim ve medeniyet merkezi olan Cizre gibi bir önemli bir kültür merkezine müftü olarak atanmaktan çok mutluyum. Cenabı Allah'tan böyle önemli bir yerde ve önemli vazifede bizi başarılı kılmasını temenni ederim" dedi.

Yıldız, "Benimle beraber İstanbul Haseki Eğitim Mezunu çok değerli Muharrem İslamoğlu ve Abdurrahman Ensari vaizimiz de Cizre'de göreve başlamıştır. Bu hocalarımızla beraber dört tane Haseki Eğitim mezunu hocalarımızla medeniyet beşiği olan Cizre halkına en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 14:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?