19
Mayıs
2024
Pazar
ULUDERE - ŞIRNAK

CHP'li vekiller selzedeleri dinledi

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde yaşanan sel afetinden zarar görenleri ziyaret eden CHP milletvekillerinin oluşturduğu heyet, halkın dertlerini dinledi. 

CHP İzmir milletvekilleri Abdürrezzak Erten, Enver Öktem ve Vezir Akdemir'den oluşan heyet, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Yaklaşık 100 milyon YTL'lik maddi hasarın oluştuğu ilçeyi ziyaret eden heyet, birçok ev ve işyerlerini gezerek vatandaşların dertlerini dinledi. Heyet, birçok binanın tamamen kullanılamaz olduğu ilçede, son olarak Uludere Kaymakamı Barış Cansu Aktan'ı makamında ziyaret etti.

Burada CHP heyetine sel felaketiyle ilgili bilgiler veren Kaymakam, can kaybının olmamasının en büyük tesellileri olduğunu söyledi. Kaymakam Aktan, "Akşam saatlerinde Uludere İlçesi'nden geçen derenin 4 metre yükseklikte aktığını gördüm. Şehir tanınamaz hale geldi. Şehrin dere kenarında kurulması sebebiyle esnaflar böyle büyük zarar gördü. Kızılay ekibinin gönderdiği yardımları selde zarar gören vatandaşlarımızın evlerine kadar gönderiyoruz. Elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz" dedi. 

Kaymakam Aktan, selden zarar gören 60 esnafa ilk etapta 200 YTL dağıttıklarını belirterek, "Köylülerimizle iletişim kuruyoruz. Bütün öğretmenlerimiz ve diğer kurumlarda görev yapan personelimizden oluşan 10 kişilik gruplar halinde, köylerdeki zararları bizzat yerinde tespit etmek için komisyonlar kurduk. 15 ton gıda paketi dağıttık ve 15 ton gıda maddesi de yolda, bize ulaştırılmak üzeredir. Kızılay tarafından her seferinde bin kişiye yemek yapma kapasiteli aş evimiz faaliyete geçti ve sıcak aş dağıtımı başladı. Bin battaniye ve 100 kompet yatak yardımı yaptık. 175 adet çadırımız da var. Ancak şu an çadırlarımızı Uludere merkezinde dağıtmayı düşünmüyoruz. Bu çadırlarımızı köylerde dağıtmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

Sıkıntıların yavaş yavaş giderileceğini söyleyen Kaymakam Aktan, "Şu an yollarımız açık. Esnafımız ve halkımız dışarıda rahatlıkla ihtiyaçlarını giderebilecekler. Okullarımızda da hasarlar meydana geldi. Bugün itibarıyla eğer şehrimize su ve elektrik verebilirsek, eğitim öğretimin başlamasında bir sorun yok; eğer veremezsek bir süre daha okullarımızı tatil edeceğiz. Selden zarar gören Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" dedi. 

Heyet, daha sonra Ankara'ya dönmek üzere ilçeden ayrıldı.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 17:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?