26
Mayıs
2024
Pazar
ULUDERE - ŞIRNAK

DTP Nevruz kutlaması yaptı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde DTP'nin organize ettiği Nevruz kutlamasında alanda yakılan ateşten atlayan DTP'li Belediye Başkan adayı Şükran Sincar yanma tehlikesi geçirdi. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalara kadın ve çocukların yerel kıyafetleriyle katılması dikkat çekti.

Uludere merkezde bulunan spor sahasında gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları için sabahın erken saatlerinde kentin birçok noktasından gruplar halinde alana girişler yapılırken, kadın ve çocuklar kutlamalara yerel kıyafetlerle katıldı.

Kutlamaya ayrıca DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da katılarak bir konuşma yaptı. Sağanak yağmur altında kutlanan Nevruz için alanda kurulan ateş az kalsın DTP Uludere Belediye Başkan adayı Şükran Sincar'ı yakıyordu. Yağmur altında ıslanan odunlar yanmayınca görevliler tarafından bir bidonla benzin döküldü.

Dökülen benzinin ardında Nevruz ateşini yakmaya çalışan Belediye Başkan adayı Sincar yanmaktan ucuz kurtuldu. Milletvekili Hasip Kaplan tarafından arkaya çekilen Sincar'ın giydiği yöresel giysinin bir bölümü yandı. Yüzüne de sıçrayan ateşin ardından Sincar, yüzünü temizleyerek kutlamalara devam etti.
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık grup müzik eşliğinde halaylar çektikten sonra kutlama olaysız bir şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 20:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?