26
Mayıs
2024
Pazar
ULUDERE - ŞIRNAK

Kaplan saldırıya uğradığını söyledi

Şırnak'ın Uludere ilçesi DTP Şenoba Teşkilatı'nı ziyaret eden Milletvekili Hasip Kaplan ve beraberindekiler, Şenoba belde korucularının saldırısına maruz kaldıklarını iddia etti. Milletvekili Kaplan konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, beraberindekilerle Uludere ilçesi DTP Şenoba Teşkilatı'nı ziyaret ederken Şenoba belde korucularının saldırısına maruz kaldığını iddia ederek, durumu İçişleri Bakanı Müsteşarı Osman Güneş'e telefonla bildirdiğini belirtti. Kaplan, bunun üzerine askerlerin olaya müdahale ettiğini söyledi.
Kaplan, ''İçişleri Bakanı bu silahları hepsini burada soruşturma yapıp, teslim almayıncaya kadar ben Şırnak'ta eylem başlatıyorum" dedi.

Milletvekili Kaplan, ''Dün akşam partililerimize Şenoba'da DSP adayı olan Şehmuz Babat ve yandaşlarının korucubaşı ve kardeşleri ve çocukları saldırmış, bunlardan bir tanesi Belediye Başkanımıza silah sıkmış, bir mermiden sonra silahı tutuklu yapmış elinden alınmış, karakola teslim edilmiş. Bu şahıs ile diğer kardeşleri bugün konvoy olarak geldiğimiz Şenoba'da girişte Alihan Babat Petrolleri önünde Kaleşnikoflarla tek bir güvenlik görevlisi yok ortada, Vali'nin ve hepsinin benim buraya gelmemden haberleri var. Ve Kaleşnikoflarla saldırıya geçmişler. Uludere Belediye Başkanımızın seçim aracının ön kısmını tahrip etmişlerdir. Şırnak Belediye Başkan adayımızı Kaleşnikof ile aynı şahıs tarafından yaralanmış. Arabanın camını da kırmışlar. Belediye Başkanımızın amcasını yere yatırıp Kaleşnikof'un dipçiği ile vurmuşlar. Biz büyük bir gerginliği önlemek için bütün konvoyumuzu tuttuk. Arkadaşlarımızı geri çektik. İçişleri Müsteşarı Osman Güneş ile görüştüm. Ben burada silah seslerini kendisine dinlettim.

Kendisi eski Şırnak Valisidir. Bütün silah verdiği koruyucular, 3-4 yerde, Silopi Görümlü beldesinde bu tarz saldırılar bu hafta içerisinde oldu. Ve Vali Ali Yerlikaya'nın bundan bizzat haberi var. Çünkü jandarma valiye bağlıdır. Ve suç işleyen, silah sıkan seçim konvoyunu taramaya kalkan bu görevliler. Müsteşarı aradıktan yarım saat sonra sadece bir binbaşı, bir başçavuş ve 5 asker buraya gelmiş. Bunlar da koruculara hadi geri dönün. Bu şekilde uzaklaştırmaya çalıştılar. Bu arada da cüretkar saldırılarını yapmışlardır" dedi.

Partililere seslenen Kaplan, ''Bu görevliler buradan gider, siz provokasyonlara gelmeyin. Meşru kitlesel demokratik çerçeve içerisinde yapın. Gereği yapıncaya kadar bugün itibariyle Şırnak'ta Gandi tarzı eylem başlatacağız. Saldırıya uğrayan siz değilsiniz. Saldırıya uğrayan Türkiye demokrasidir. Türkiye demokrasisidir. Hiçbir yerde devletin silah verdiği kişiler eşkıya gibi yolları kesemez. Eşkıya gibi silahla tarayamaz. Şırnak halkı buna izin vermez. Şırnak halkı bunun takipçisi olacak. Hem Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'yı derhal bugünden itibaren görevden al. Senin valinin güvenliği de bundan sonra söz konusu olur" dedi.

DTP Şırnak Belediye Başkan Adayı Ramazan Uysal ise olayda belinden darp edildiğini söyleyerek, ''Ayrıca arabamın camını da kırdılar'' ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 21:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azad özgür IP: 88.250.40.xxx Tarih : 13.03.2009 21:14:31

böyle insanların toplumumuza çok zarar verdiğini düşünüyor bunun hesabının yargı tarafından verilmesini ve sayın valimizin bu konuda gereğini yapmasını istiyoruz ve bu insanları bir uludereli olarak şiddetle kınıyorum.valinin duyarsız yargı organlarınında takip etmemesi şırnak halkının bu kurumlara karşı güvenini derinden sarsacağını inanıyorum