28
Mayıs
2024
Salı
ULUDERE - ŞIRNAK

Koyunlar fırtınada telef oldu

Uludere'ye bağlı Ballı köyünde önceki gün esen şiddetli rüzgârla yapılan hayvan barınaklarının çoğu çöktü. Rüzgâr nedeniyle çöken ahırda bulunan hayvanların çoğu telef oldu.

Ballı - Işıkveren Kalkınma Kooperatif üyesi Cemil Kaya, 2004 yılında kooperatifin yapmış olduğu ahırların eksik malzeme kullanılarak yapıldığını iddia etti. Ahırların 2005 yılı içerisinde kendilerine teslim edildiğini söyleyen Kaya, bu geçen süre içerisinde kendilerine verilen 50 koyun ve 2 koça kendi yaptıkları ahırlarda ve mağaralarda baktıklarını söyledi.

Ahırların kedilerine 10 milyar liraya mal olduğunu ve bu geçen süre içerisinde bazı hayvanlarının sağlıksız şartlarda barınmasından dolayı öldüğünü söyleyen Kaya, “ Ahır sahipleri olarak yıkılan ahırları ve telef olan hayvanları için kooperatife dava açacağız. 2004 yılı 9'uncu ayda bu ahırların bizlere teslim edilmesi gerekiyordu. Fakat ahırlar 2005 yılı kış aylarında teslim edildi. Şu ana kadar da bu ahırların tamamlanmadığı görüyoruz. Ahırların çürük oluşu ve güvenli olmayışı yüzünden hayvanları başka yerlerde barındırmak zorunda kaldık.”dedi.

Kaya, bu durum için defalarca Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Şırnak Valiliği'ne dilekçe ile müracaatta bulunduklarını ve şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını da iddia etti.


M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 22:41:12
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 22:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?