18
Mayıs
2024
Cumartesi
ULUDERE - ŞIRNAK

Şarbon korkusu

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Bulakbaşı Köyü'nde bir kız çocuğu şarbon şüphesiyle Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şırnak Uludere İlçesi'ne bağlı Bulakbaşı Köyü'nde Selcan Tong adlı 3 yaşındaki kız çocuğu şarbon şüphesiyle Şırnak Devlet Hastanesi Çocuk Kliniği'nde müşahede altına alındı. Geçen yıl içinde 3 şarbon vakasına rastlandığını söyleyen Şırnak Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Akın, "Hastalık 3 şekilde karşımıza çıkabiliyor. Cilt enfeksiyonu, akciğer ve bağırsak şarbonudur. Ülkemizde daha çok koyun, keçi ve inek gibi enfekte hayvanlarla direk temastan sonra el parmakları, kol veya yüz ve göz kapaklarında görülmektedir. Genellikle grip benzeri semptomlarla başlayan akciğer şarbonunda birkaç gün içinde nefes darlığı ve şok gelişebilir. Hastalık koyun, keçi gibi hayvanlardan bulaşır. Koruma için hayvanların her yıl aşılanması gerekir. Şarbon şüphesi bulunan hayvanla teması olan bireylerin de aşılanması ve korunma altına alınması önemlidir. Şarbon şüphesiyle bize gelen Selcan Tong'u müşahede altına aldık" dedi.

Tedavi altına alınan Tong'un yapılacak tetkiklerden sonra şarbon bulunduğunun kesinleşmesinin ardından köyün karantina altına alınabileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:19:28
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 11:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?