3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

2 ton bozuk peynir imha edildi

Aksaray'da Tarım İl Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerinin gıda imalathaneleri üzerinde yaptığı denetimler sırasında 2 ton bozuk peynir bulundu. Ele geçirilen bozuk peynirler imha edilirken, peynirlerin bulunduğu işyeri ise ekipler tarafından mühürlendi.

Kurban Bayramı öncesi gıda denetimlerini sıklaştıran ekipler, bir işyerinin deposunda paketlenmek üzere olduğu tespit edilen yaklaşık 2 tok bozuk peynir ele geçirdi. Halk sağlığının korunması konusunda hassas olduklarını ve denetimlerin devam edeceğini belirten Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Denetimlerde özellikle gıda üretimi yapan işyerlerinin gerekli temizlik kurallarına uyup uymadıklarını kontrol ediyoruz. Bu kontroller sırasında bu tür halk sağlığını etkileyebilecek olumsuz şartlardaki gıdaları imha ediyoruz. Ayrıca bu tür üretimi yapan işletmelere para ve kapatma cezası uyguluyoruz" dedi.

Yaklaşık 2 ton olduğu öğrenilen bozuk peynir, belediye ekipleri tarafından işyerinden alınarak imha edilirken, işyeri için kapatma cezası uygulandı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 18:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali haydar IP: 82.171.212.xxx Tarih : 26.12.2007 14:17:43

degerli yetkililer Aksarayda sadece peynirciler degil insan sagligiyla oynayan kurban bayramaindan birkac gun once Aksaraydaki lokum imalatcilarini gittim gordum ve yapilan imalathaneyi gordum karnim doydu, nedenmi calisanlar bir ellerinde sigara diger elleriyle is yapiyorlar, imalathane pislik icinde hic temizlik yok yerler pislik, tuvaletlerde kapi yok,tam bir insanlik disi manzara, bu lokum ve bandirmalarida cok aile bu sagliksiz urunlerden nasibini aldi.yetkililere sesleniyorum birazda onlari denetim altinda bulundursun.selamlar.