3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sahte dişçiye jandarma baskını

Aksaray'da sahte diş hekimliği yaptığı iddia edilen ilkokul mezunu bir kişi, dişçi koltuğu ve protez dişlerle birlikte yakalanarak gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Yeşilova beldesinde bir kişinin yetkisi olmadığı halde diş tedavisi yaptığı ihbarını alan Yeşilova Jandarma Karakolu'na bağlı ekipler, Sarısakal Mahallesi'ndeki Erdem U.'nun (50) evinde arama yaptı. Dişi ağrıyan veya diş rahatsızlığı bulunan vatandaşların dişlerini çektiği iddia edilen ilkokul mezunu Erdem U.'nun evinde muayenehanelerde bulunması gereken birçok cihaz bulan jandarma ekipleri şaşkınlıklarını gizleyemedi. Erdem U., uzun yıllar Kayseri'de bir diş hekiminin yanında çalışarak emekli olduğunu ve diş çekmediğini söyledi. Evdeki cihazlar ve protez dişlere el konulurken, Erdem U. da gözaltına alındı.

Sarısakal Mahallesi Muhtarı Emrullah Dutkun, diş hekimleriyle yarışabilecek bilgi ve beceriye sahip Erdem U.'nun işini çok iyi yaptığını iddia ederek, "Aksaray'da diş doktorlarının yanında bir sürü tekniker çalışıyor. Onların da diploması yok ama diş çekiyorlar. Bu arkadaş 30 senelik diş doktoruyla yarış eder. Birde bu işi para için yapmıyor. Parası olan para veriyor, olmayan da gönlünden ne koparsa onu veriyor" dedi. Erdem U.'nun diş tedavisi karşılığında parası olandan belli bir miktar para aldığı, parası olmayandan ise karşılık olarak yağ, peynir, yoğurt ve tavuk getirmelerini istediği iddia edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 18:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim bellikli IP: 85.106.201.xxx Tarih : 7.02.2010 23:38:10

sarısakal degıl Alasakallı mahallesı olacak muhtar ise Kemal Bellikli olacak o sozu edılen eskı muhtar.