29
Nisan
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Aksaray artık daha temiz olacak

Aksaray Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin temeli törenle atıldı. 6 trilyon lira bedelle ihaleye çıkartılan tesisin 330 gün içinde tamamlanacağı açıklandı.

Tuz Gölü'nü Kurtarma Projesi içinde yer alan Aksaray Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin temel atma töreni, Aksaray Yeni Sanayi Mahallesi Kuzey Arıtma Tesisleri yanında gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ramazan Toprak, Ruhi Açıkgöz ve Ahmet Yaşar, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Özel Çevre Kurulu (ÖÇK) Başkan Yardımcısı Ahmet Özyanık, Vali Yardımcısı İrfan Kenanoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Belediye olarak yaptığımız tüm yatırımlar insana yapılan yatırımlardır. Gelişen Aksaray için gerekli olan katı atık düzenli depolama tesislerinin bugün temelini atıyoruz. Bu tesisin maliyetinin 3'te 1'i ÖÇK tarafından, 3'te 2'lik kısmı ise 3 yıl ödemesiz belediyelerimiz tarafından ödenecek. Tuz Gölü için de çok önemli olan bu 108 dönüm arazi üzerine kurulacak tesisten Aksaray'da 44 belediye yararlanacak.

İnşallah önümüzdeki yıl da 18 trilyon liraya mal olması beklenen atık su arıtma tesislerinin temelini atarak Aksaray'ın geleceğine yatırım yapacağız" dedi.

Doğanın temel taşlarının toprak, su, hava ve güneş olduğunu ifade eden ÖÇK Başkan Yardımcısı Ahmet Özyanık da, "Biz bu saydıklarımızı hızla kirletiyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığımız bu kirlenmeyi durdurmak için süratle faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün Aksaray'da olduğu gibi birçok ilde çevreyi korumak ve güzel bir yaşam için çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl da Aksaray'ın atık su problemini çözmek için çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

Daha sonra AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ahmet Yaşar ve Ramazan Toprak da söz alarak, yapılan yatırımın önemine değindi. Konuşmaların ardından Ankara'dan canlı yayına geçildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından sonra tesislerin temeli protokol tarafından atıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 01:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Op.Dr.Sami Önder IP: 85.100.178.xxx Tarih : 8.12.2005 14:40:04
Başkanım,Aksaray'ı tertemiz yapmak çok zor işallah başarılı olursun.