29
Nisan
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Eski Aksaray Valisi Çalışıcı'ya 5 ay hapis

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'yı ''memuriyet görevini kötüyü kullanarak keyfi davranma'' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı ve bu cezayı para cezasına çevirerek erteledi.  Eskişehir Valisi Çalışıcı, Aksaray Valisi iken İl İdare Kurulu Müdürü Bekir Sami Coşkun'u görevden aldı. Bunun ardından Coşkun, idare mahkemesinde dava açtı. Mahkeme, valiliğin bu işlemini iptal etti.

Bu karardan sonra Vali Çalışıcı, Coşkun'u geçici olarak bir başka göreve atadı. Bunun üzerine Coşkun şikayetçi olunca 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri Yasası uyarınca Vali Çalışıcı hakkında başlatılan soruşturma sonucunda dava açıldı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde görülen dava karara bağlandı. Daire, Vali Çalışıcı'nın 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 228. maddesinde düzenlenen ''memuriyet görevini kötüye kullanarak keyfi  davranmak'' suçunu işlediğini belirterek, sanığı 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Takdiri indirim maddesini uygulayan Daire, bu cezayı 5 ay hapis cezasını indirdi ve bu süre kadar da memuriyetten men cezası verdi.

Hapis cezasını da günlüğü 6 YTL'den para cezasına dönüştürerek, 900 YTL adli para cezasına hükmeden Daire, sanığa verilen bütün cezaları erteledi. Vali Kadir Çalışıcı kararı temyiz ederse dosya Yargıtay Ceza Genel
Kurulu'na gidecek.

(AA)
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 01:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?