29
Nisan
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Köylere sağlık müjdesi

Aksaray İl Genel Meclisi, 17. dönem Kasım ayı olağan toplantısını İl Özel İdare Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi. Meclis Başkanı İsmail Baysal, meclisin en çok eğitime destek verdiğini belirterek, bundan gurur duyduklarını söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı İsmail Baysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2006 mali yılı taslak bütçesi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Meclis üyelerinin Aksaray'ın menfaati için çalıştıklarını ifade eden Baysal, "İl Genel Meclisi 2005 yılında çok önemli çalışmalara imza attı. Tüm daire müdürlerimize bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle eğitim konusunda üyelerimizin hassasiyeti gerçekten çok üst düzeydeydi. İl Genel Meclisi bütçesinin yaklaşık 3'te 1'lik kısmı eğitime harcandı. Çünkü tüm üyelerimiz ülkemiz için eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyorlar" dedi.

İl Genel Meclisi bütçesinde sağlığa 190 milyar pay ayrıldığını belirten meclisi katibi Celalettin Kılıç, "Sağlık ocağı olmayan köylerde kullanılmak üzere Mobil Sağlık Ocağı alınması için karar aldık. 190 milyar lira para tahsisi yapıldı. Mobil aracın yanı sıra en az 6 yaralıyı hastaneye taşıyabilecek kapasitede ambulans alınacak 112 acil servis önünde duracak bu araç çok yaralamalı kazalarda olay yerine giderek yaralıları aynı anda hızla hastaneye taşıyabilecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 16:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Op.Dr.Sami Önder IP: 85.99.173.xxx Tarih : 23.11.2005 12:09:19
Sağolun sayın il genel meclisi üyeleri ve sayın aksarayın değerli valisi sağlığa verdiğiniz önemi ayakta alkışlıyorum iyiki varsınız Aksaray adına sonsuz teşekkürler Op.Dr.Sami Önder Aksaray Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi