3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

İbrahim Özel


Aksaray’da Ömer Kaşif Nalbantoğlu Yetiştirme Yurdu’nun kullanılmayan lojmanı, hayırsever işadamı İbrahim Özel tarafından bakımdan geçirilerek, çocuk yuvasına dönüştürüldü.

Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatıyla çocuk yuvasına dönüştürülmesi kararlaştırılan Ömer Kaşif Nalbantoğlu Yetiştirme Yurdu Lojmanı, işadamı İbrahim Özel tarafından 195 milyar lira harcanarak yapılan tadilatın ardından çocuk yuvası oldu. İşadamının anne ve babasının ismi verilen Cevat-Meliha Özel Çocuk Yuvası’nda ilk etapta 35 kimsesiz çocuk barınabilecek. Tadilat yapılan Cevat-Meliha Özel Çocuk Yuvası’nı işadamı İbrahim Özel ile birlikte gezen Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, "Yapılan bu hizmetin örnek olmasını diliyorum. Aksaray’da kimsesiz çocuklar, aile ortamını bu yapılan çocuk yuvasında bulabilecekler. Burada görev yapacak eğitimcileri de özenle seçeceğiz" dedi. 

Cevat-Meliha Özel Çocuk Yuvası’na kayıtların başlayacağını açıklayan Vali Yardımcısı Ömer Adar ise, "Bu hafta sonunda hizmete girecek olan çocuk yuvasında 0-6 ve 7-12 yaş grubunda olan çocuklar kalacaklar. Şuanda 0-6 yaş grubu çocukların kayıtları devam ederken, 7-12 yaş grubu çocuklar için önümüzdeki günlerde kayıtlar alınmaya başlanacak. 48 kapasiteli çocuk yuvasına şu ana kadar 30 başvuru oldu. Çocuk yuvası personelini 1 idareci, 1 çocuk eğitmeni, 4 öğretmen ve 3 anne bakıcı kadrosundan oluşturacağız" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar