2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Kamber Demir


Eğitime %100 Destek Kampanyası Kapsamında yeni bir okul daha yaptıracak Hayırsever İş Adamı Kamber DEMİR 16 derslikli yeni bir ilköğretim okulu yaptırmak için Vali Sebati BUYURAN ile protokol imzaladı.



Aksaray’lı Hayırsever İş Adamı Kamber DEMİR Devlet-Vatandaş işbirliği ile yeni bir ilköğretim okulu yaptırmak için Vali Sebati BUYURAN ile protokol imzaladı. Vali Yardımcısı İrfan KENANOĞLU ve Milli Eğitim Müdürü İbrahim YILMAZ’ın da hazır bulunduğu okul protokol imza töreninde konuşan Hayırsever DEMİR, Cehaletin kökünün kazınması için eğitim kurumlarının çoğalması gerektiğini belirterek “Geleceğimiz Eğitimdedir.” dedi.


1995 yılında 21 derslikli ilköğretim okulu yaptırarak Aksaray’da Devlet-Vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini gösteren, 1998 yılında 24 derslikli, 2002 yılında 16 derslikli olarak yaptırdığı ilköğretim okulları ve 2004 yılına Aksaray Kanser Erken Tanı ve Kardiyoloji Merkezi binasını yaptırarak, Aksaray’da eğitim ve sağlık alanlarına büyük katkı sağlayan Kamber DEMİR, Hashas Mahallesinde 16 derslikli 4. ilköğretim okulunu yaptırmak için protokol imzaladı. 



Vali Sebati BUYURAN, Aksaray’da 1978 yılından bu güne kadar 48 hayırseverin arsa bağışlayarak veya okul yaptırarak eğitime büyük katkı sağladığını belirterek, 8 yıllık temel eğitim geçildikten sonra bu katkıların daha da arttığını söyledi.


Vali BUYURAN, “1997 yılı ve yine 2003 yılında başlatılan "Eğitime %100 Destek Kampanyası" ile bu katkı çok artmıştır. Bugüne kadar gerek hayırseverlerin tamamen kendilerinin yaptırdıkları ve gerekse Devlet-Vatandaş işbirliği ile 389 derslik yaptırılmıştır. Ayrıca, 6 hayırsever arsa bağışlamıştır. 3 hayırsever okul onarımı ve 1 hayırsever de 1 öğretmen lojmanı yaptırmıştır.”dedi


Hayırsever Kamber DEMİR’in 16 derslikli yeni bir ilköğretim okulunu da yine Devlet-vatandaş işbirliği ile Eğitime %100 Destek Kampanyası çerçevesinde Hashas Mahallesinde yaptıracağını ifade eden Vali BUYURAN, “Okulun maliyeti 2006 yılı birim fiyatları İle 1.680.000 YTL. dir. Sayın Kamber DEMİR okulun karkasını ve çatısını yaptırıp teslim edecektir. Katkısı 606.000 YTL. olacaktır”dedi.


Bütün kötülüklerin ve fenalıkların eğitimsizlikten kaynaklandığını söyleyen hayırsever Kamber DEMİR, ömrüm yettiğince bütün malımı eğitime harcayacağım diyerek, yeni bir okul daha yaptırmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Aksaray Üniversitesi içinde maddi durumu iyi olan Aksaraylılar ile birlikte bir fakülte binası yaptırmak istediğini söyledi.

aksaray.gov.tr

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar