2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Necip Önemli


Milli Eğitim Bakanı Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK, Necip ÖNEMLİ tarafından yaptırılan okulun açılışını ÖNEMLİ çifti İle birlikte yaptı.


Milli Eğitim Bakanı Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK’in katılımıyla Aksaray yoğun bir gün yaşadı. Aksaray Valiliği tarafından düzenlenen Okul açılış ve temel atma törenlerinin ilki Akhisar Köyünde, 10 derslikli Necip-Münire ÖNEMLİ İlköğretim okulunun açılışı ile başladı. 

Aksaray Valisi Hüseyin Avni COŞ, Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza ALABOYUN, Ruhi AÇIKGÖZ, Ramazan TOPRAK, Ahmet YAŞAR, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat PALTA ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde konuşan Hayırsever işadamı Necip ÖNEMLİ Eğitimin insan hayatının şekillenmesinde önemli bir süreç olduğu düşüncesi içinde olduğunu ifade ederek, “Kendi köyümün çocuklarının daha iyi bir ortamda daha iyi imkanlarla eğitim-öğretim görmesi amacıyla bu okulu yaptırdım” dedi. Aksaray Valisi Hüseyin Avni COŞ törende yaptığı konuşmasında hayırsever işadamı Necip ÖNEMLİ’nin Mütevazı imkânları ile gerçekten önemli bir hayırda bulunduğunu söyleyerek “Çok değerli hayırsever işadamı Necip ÖNEMLİ Akhisar köyündeki eğitim konusunda önemli bir katkı sağlamıştır. Bu değerli hayırseverin yaptığı fedakârlığın ve hayrın diğer imkânları çok daha müsait olan vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyorum.”dedi. Milli Eğitim Bakanı Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK 10 derslikli Necip-Münire ÖNEMLİ ilköğretim okulunun açılış kurdelesini kesmeden önce yapılan hayrın her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade ederek “Sayın hayırseverimize bu asil davranışından dolayı teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum. İsimler ya mezar taşına kazınacak ya da böyle ilim irfan yuvalarının anlına yazılacak. Bu okullarda okuyan çocuklarımız tarafından hayırla yâd edilecek.”dedi. Okulun açılışını hayırsever işadamı ve eşi ile yapan Bakan ÇELİK, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

aksaray.gov.tr

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar