23
Mayıs
2024
Perşembe
ORTAKÖY - AKSARAY

Ortaköy'de hayvancılğa büyük destek

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında yıl sonuna kadar 4155 aileye 2492 büyükbaş, 14535 küçükbaş hayvan dağıtılacak.

Ortaköy İlçesi Harmandalı Beldesinde Harmandalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifine Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında, ortaklar mülkiyetinde 200 başlık (100x2 baş / aile) gebe düve dağıtım yapıldı. Projenin hayvancılığın gelişmesi ve kırsal alanda yaşayan vatandaşların kendi geçimlerini sağlayabilmesi için büyük önem taşıyor.

Faizsiz sağlanan krediler iki yıl geri ödemesiz sonraki üç yıl içinde eşit taksitlerle geri ödeniyor. Harmandalı Beldesinde yapılan törende gebe düveler belirlenen hak sahiplerine teslim edildi.

Düve Dağıtım Törenine Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş , Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ahmet Yaşar, Ak Parti İl Başkanı Şaban Bostan, Merkez İlçe Başkanı Osman Bahadır Bozkurt, Ortaköy Kaymakamı İlhan Ünal, Harmandalı Belediye Başkanı Süreyya Gedik , katıldı. Aksaray da hayvancılığa büyük destek sağlandığını ifade eden Milletvekili Ali Rıza Alaboyun bu kapsamda sağlanan kredilerden çekinilmemesi gerektiğini ifade ederek, Harmandalı ve projenin uygulandığı diğer kalkınma kooperatiflerin birer örnek olduğunu söyledi. Milletvekili Ahmet  ise Yaşar yaptığı konuşmasında Türkiye’de hayvancılığı geliştirmek istediklerini Aksaray’ın her bölgesinde gebe düve dağıtımları ile vatandaşların hem kendi geçimlerini sağlacaklarını, hem de hayvancılığın bu yolla gelişeceğini söyledi. Milletvekili Yaşar "Hükümetimiz 2005 yılında 2,5 milyar dolar para ayırdı. Yani 3,5-4 katrilyon bir para ayrıldı. Bu gün burada dağıtılan bu ineklerin paraları da fondan faizsiz olarak veriliyor .Köylü bunu iki sene ödemesiz 5 sen sonra ödeyecek. Bu bakımdan devletimiz bu konuya çok önem veriyor” dedi.

Kırsal kesimde hayvancılık gelişecek, fakir vatandaşlar kendi geçimini kendisi sağlayacak

Hayvancılık alanında Aksaray’da yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş ise, yıl sonuna kadar 114 yerleşim biriminde 4155 aileye hitap edecek şekilde 2492 büyük baş hayvan 14535 küçükbaş hayvan dağıtılacağını söyledi. Vali Coş ;“B u projelerle tarımsal kalkınma, tarımsal gelişim elde ediyoruz. Hem gelir durumu zayıf ailelerin iktisaden kalkına bilmesi gelişebilmesi için kendilerine sağlanan bu imkanlar vasıtasıyla, bu aileler kendi geçimlerini temin ediyorlar. Tarımsal üretimimiz artıyor. Et ve süt üretimi artıyor” dedi.

Konuşmalardan sonra gebe düve dağıtım törenine geçilerek hak sahiplerine düveler dağıtıldı. Vali Coş ve Milletvekilleri Ortaköy ilçe kaymakamlığı tarafından Akpınar köyünde yine aynı proje kapsamında 11 hak sahibine gebe düve dağıtımı yaptılar.
Aksaray
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 22:43:30
Güncelleme :12 Haziran 2006 Pazartesi 16:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?