15
Mayıs
2024
Çarşamba
ORTAKÖY - AKSARAY

Ortaköy'de yamaç paraşütü

Aksaray'da Ortaköy ilçesi Ekecik dağında gerçekleştirilen 3. Yamaşüt yarışmalarında renkli görüntüler yaşandı.

25 Eylül 2007

Türkiye Açık Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda konuşan Uğur Yavaş, , yamaç paraşütünün uzun yıllardır yapıldığını ve son yıllarda büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yamaç paraşütü için Aksaray ‘ın çok uygun olduğunu belirten Yavaş, 'Ülkemiz adeta tepe cenneti. Birçok ilde yamaç paraşütü yapılabilir. Ancak uzun mesafeli uçuşlar için termal aktivite çok önemli.


Türkiye'de termal aktivitenin en güçlü olduğu yerlerden birinin Aksaray'daki Ekecik Dağı ''Anadolu'nun ortasına yer alan Aksaray'da iklim etkili ve bu iklimde termal aktivite çok daha iyi.

Yamaç paraşütü için gerekli olan kaldırıcı hava akımları Ekecik Dağı'nda öğle saatlerinden itibaren yeterince var. Isınmayla birlikte gökyüzüne çok hızlı yükseliyoruz. Coğrafi olarak da Ekecik Dağı çok uygun bir dağ. Aksaray'ın en önemli uçuş bölgesi 'Ekecik Dağı'na daha önce gelip, uçuşlar yaptık. Coğrafi olarak, uzun mesafeli uçuş yarışmaları için çok önemli bir dağ. Buradaki uçuş ve incelemelerimizin ardından Uluslararası Havacılık Federasyonu'ndan (FAI) onay alarak burada yarışma düzenledik. 40'a yakın yarışmacı katıldı.



Biz burada ilk gün 45, ikinci gün 82, üçüncü gün 63 ve dördüncü gün 56 kilometre uçtuk. Günün koşullarına göre hedefler belirleyip gol noktalarına ulaşmaya çalıştık'' dedi.

Ekecik Dağı'nda daha önceki yıllarda 127 kilometre uçularak rekor kırıldığını belirten Yavaş, bu rekorun daha sonra başka bölgelerde egale edildiğini söyledi.

ortaköy68
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 16:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin Yıldız IP: 85.105.140.xxx Tarih : 21.03.2008 19:22:28

Öncelikle haberi yazarken Ekecik dağı Ortaköyün değil Balcı kasabasına aittir bunun düzeltilmesi gerekir saygılarımla 21.03.2008