16
Mayıs
2024
Perşembe
ORTAKÖY - AKSARAY

Uçaktaki Ortaköylünün haberi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta piste 200 metre kala düşen uçakta hayatını kaybeden Türk işçiler arasında bulunan Ersud Lal'ın cenazesi memleketi Aksaray'da toprağa verildi.

11 Ocak 2007


Bağdat'ta düşen uçakta hayatını kaybeden Ersud Lal'ın cenazesi yakınları tarafından Adana'dan alınarak sabah saat 06.00 sıralarında Aksaray'ın Ortaköy İlçesi'ne bağlı Hocabeyli Köyü'ne getirildi. Lal'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazenin defnedilmesinin ardından taziyeleri kabul eden Lal ailesi üzüntüden ayakta durmakta güçlük çekerken, Ersud Lal'in evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi.


Cenazeyi Adana'dan saat 02.00'de teslim aldıklarını belirten Ersud Lal'in amcasının oğlu Aytekin Hilal, "Adana'da cenaze bize gece saat 02.00'de teslim edildi. Cenaze nakil aracıyla saat 06.00'da köye getirdik ve sonra defnedildi. Ersud daha önce başka bir firmada çalışıyordu. Daha fazla ücretle iş teklifi gelince oradan ayrılmış ve çalışacağı bölgeye gidiyordu" dedi.


Ersud Lal'ın evlilik hazırlığı yaptığını ifade eden Hilal, "Ersud, bu işlere başlamadan önce babasıyla birlikte hayvancılık yapıyordu. Son dönemlerde de evlilik hazırlığı yapılıyordu. Ailesi Ersud için uygun bir gelin adayına bakıyorlardı. Aslında para sorun değildi ama bu şekilde para kazanıyordu" diye konuştu.


Aynı modeldeki uçakların daha önce de kaza yaptığını duyduklarını belirten Hacabeyli Köyü sakinleri de, "Uçak bir kargo uçağıymış. Koltukları ve emniyet kemerinin bile olmadığını duyduk. Aynı uçaktan daha önce yaklaşık 10 uçak düşmüş. 1950 model uçağın bu şekilde yolcu taşımasına izin verilmemesi gerekir" ifadelerini kullandı.
Ersud Lal için evinin önünde Kur'an-ı Kerim okutulurken, baba Abdullah Lal ve kardeşleri taziyeleri kabul etti. Gözyaşlarını tutamayan kardeşler, ayakta durmakta güçlük çekerken yakınları kardeşleri teselli etmeye çalıştı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 17:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih savran IP: 88.227.214.xxx Tarih : 25.06.2008 13:15:20

hepimizn bası saolsun gecenlerinize allah rahmet eylesin duyunca cok uzulduk ama elden gelen bişiy herkes gidecek ama oraya ama ersud abinin gıtmesi hiç iyi olmadı ben semih herkese burdan selam lar yıldırım kuruyemiş incilli keçiören ankara semih savran