21
Mayıs
2024
Salı
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Başkent Üniversitesi Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü

Yirmi birinci yüzyılın başında uluslararası sistemin sürekli olarak değişen dinamikleriyle bağlantılı olarak ortaya çıkan yeni güç dengeleri içerisinde ulus-üstü bir oluşum olarak Avrupa Birliği’nin (AB) etkinliğinin, dolayısıyla öneminin arttığı açıktır. Günümüzde AB, nüfus alanını, ekonomik olan bir ittifak niteliğinden siyasala uzanan uluslararası bir ittifak görüntüsünü aşacak, küresel düzeyde yönetsel, toplumsal ve kültürel bileşenleri içerecek şekilde genişletmektedir. Bu genişlemeye paralel olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politika düzleminde yeni bir dinamik döneme girmiş olduğu söylenebilir. Kuruluşundan itibaren Avrupa ile Asya arasındaki köprü konumu ve konuma ilişkin bölgesel önderlik girişimleri de göz önüne alındığında Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikasının belirleyici unsurlarından olan batı ittifakı yeni bir boyut kazanmaktadır.

İç ve dış politika konuları arasındaki geleneksel ayrımın silikleştiği, güç bloklarının ve kutupsal ittifakların ortadan kalktığı ve çok-boyutlu karşılıklı bağımlılığın gittikçe daha fazla etkili olduğu küresel dünyada, devletlerin, karar vericilerin uluslararası alanda gerçekleşen değişimlere ve dönüşümlere uyumlu dış politika oluşturmak için gereksinim duydukları aktif , dinamik ve güncel konuları takip eden uzman kadroları yetiştirmek amacıyla, Başkent Üniversitesi çatısı altında Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü kurulmuştur. Bu bağlamda Enstitümüz’de , zengin içerikli ders programı ve deneyimli kadrosu ile, Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı kapsamında dört yarıyıl süresince açılacak derslerle AB’nin tarihsel gelişimi ve yapısı hakkında detaylı bilgi aktarımının yanı sıra AB – Türkiye ilişkilerine toplumsal, siyasal, ekonomik, ve kültürel boyutlardan için gereken donanımın sağlanması hedeflenmektedir.

AMAÇ

Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Türkiye’nin de üyesi olmayı hedeflediği AB bütünleşme modelinin hukuki, siyasal, ekonomik ve kültürel boyutları hakkında bilgi üreten ve aktaran; vizyon sahibi olan ve üyelik sürecinde Türkiye’nin uyumunu kolaylaştıracak ve çıkarlarını koruyacak yetkinlikte insan gücü yetiştirmeyi amaçlar. Enstitü aynı zamanda Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler alanındaki bilgi dağarcığına geliştirdiği projeler ve araştırmalar aracılığıyla katkıda bulunmayı hedefler.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20. km
Adres2 :Etimesgut / Ankara
Posta Kodu :06810
Telefon :(312) 234 10 10 / 2112
Faks :(312) 234 10 43
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.