18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Genel Bilgi

Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş olup, 2547 sayılı Yükseköğretim kanununa dayanılarak çıkarılmış olan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğine uygun olarak öğrenci kabulüne 1983 yılında başlamıştır.

Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün temel amacı Gazi Üniversitesi'nde Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında sürdürülen lisansüstü eğitimi düzenlemek, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyerek lisansüstü çalışma ve projelere yön vermek, öğrencilerini güncel konularda ileri araştırmalara yöneltmektir.

Halen 23 Anabilim Dalında Eğitim Öğretime devam eden Enstitümüze kayıtlı 1043’ü Yüksek Lisans, 502’si Doktora programında olmak üzere toplam 1545 öğrenciye lisansüstü eğitim vermektedir. Bugüne kadar 4651 Yüksek Lisans, 852 Doktora ve 51 Sanatta Yeterlik öğrencisi mezun vermiş olan Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı anabilim dallarında 296 Profesör, 157 Doçent, 252 Yardımcı Doçent ve 51 Dr. Öğretim Görevlisinin oluşturduğu güçlü bir öğretim kadrosu her geçen gün daha iyi, daha nitelikli çalışmalara imza atmakta olup, son yıllarda atak yapan Gazi üniversitesini daha ileriye taşımak için elinden gelen çabayı göstermektedir.

Enstitünün lisansüstü programlarına kayıtlı olan öğrenciler ders, seminer ve tez çalışmalarını bağlı oldukları yönetmeliğe uygun olarak sürdürürler. Öğrenciler lisansüstü eğitimlerini bağlı oldukları yönetmeliklerde belirtilen sürede tamamlamak zorundadır.

Bilim çağında Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarının başında yer alan Gazi Üniversitesi’nin Lisansüstü eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde önemli yeri olan Fen Bilimleri Enstitüsü seçkin bilim kadrosu ile geleceğimizin bilim adamlarını yetiştirme çabalarını sürdürmektedir .
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Gazi Üniversitesi Merkez Kampus Girişi Milas No:15 Sokak Teknikokullar
Adres2 :Ankara
Posta Kodu :06500
Telefon :0312 202 37 08-09-16-17-18-19
Faks :0312 202 3710
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.