22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Genel Bilgi

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 3/f, 19, 50 ve 65. Maddelerinde yer alan hükümler ve Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkındaki 41 sayılı Kanun Hükmünde kararname ile Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Yüksek Lisans ve Doktora öğretimlerini düzenlemek, yürütmek ve denetlemek amacıyla 1982 yılında kurulmuş, 05.08.1983 yılında da faaliyete başlamıştır. Daha sonra 2003 yılında Hemşirelik Yüksekokulunu da Yüksek Lisans Programı ile bünyesine almıştır.

"Gazi Üniversitesi" Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün bünyesinde, Diş Hekimliği Fakültesinde 6 Anabilim Dalı 2 Bilim Dalı, Eczacılık Fakültesinde 8 Anabilim Dalı, 1 Bilim Dalı 2 Program, Tıp Fakültesinde 10 Ana Bilim Dalı 3 Program, Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı’nda 4 Program, Disiplinler arası 3 Anabilim Dalı, Hemşirelik Yüksekokulunda 1 Program olmak üzere toplam 27 Anabilim Dalı, 3 Bilim Dalı ve 10 Programda Lisansüstü Eğitim yapılmaktadır.

"Gazi Üniversitesi " Sağlık Bilimleri Enstitüsü programlarında Diş Hekimliği Fakültesinde 8 Doktora, Eczacılık Fakültesinde 11 Yüksek Lisans 7 Doktora, Tıp Fakültesinde 11 Yüksek Lisans 12 Doktora, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda 3 Yüksek Lisans 1 Doktora, Disiplinler arası Anabilim Dallarında 2 Yüksek Lisans, 1 Doktora ve Hemşirelik Yüksekokulunda 1 Yüksek Lisans programı olmak üzere 28 adet Yüksek Lisans 29 adet Doktora programı bulunmaktadır. Enstitümüzde toplam 57 program yer almaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 : Bandırma Sokak No : 6
Adres2 :Etiler / Ankara
Posta Kodu :
Telefon :0.312.222 62 08
Faks :0.312.212 49 85
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.