18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Tarihçe

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde, 1960 yılında ilk lisans derecelerinin verilmesini takiben, İdari Bilimler Fakültesi dışında kalan tüm fakültelerde, Yüksek Lisans Programları başlatılmış ve ilk yüksek lisans derecesi 1961 yılında Makina Mühendisliği Bölümünce verilmiştir.

1964 yılında, ODTÜ Mütevelli Heyeti'nin önerisi ile Üniversite Konseyi bazı bölümlerde doktora programlarının başlatılmasına karar vermiştir. 1967 yılında, Fizik ve Kimya Bölümlerinden birer öğrenci ODTÜ'nün ilk doktora diplomalarını almışlardır. 1981 yılına kadar, bütün lisansüstü programlar ilgili bölümler tarafından, fakülteler bünyesinde yürütülmüş ve Üniversitemizin Yüksek Lisans programlarından 2839, Doktora programlarından 126 olmak üzere, toplam 2965 öğrenci, lisansüstü programlardan mezun olmuştur.

Üniversitemiz, daha üstün nitelikte eğitimli insan gücü yetiştirmekte lisansüstü eğitimin öneminin her zaman bilincinde olmuştur. Bu amaçla, Üniversite Konseyi bölümlerin lisansüstü araştırma etkinliklerini artırmak, üniversite kaynaklarının daha etkin kullanımını sağlamak ve disiplinlerarası çalışmaların yapılacağı, alışılmışın dışında esnek, değişime ve yaratıcılığa açık disiplinlerarası programların tasarımını gerçekleştirmek üzere, Lisansüstü Okul'un kurulmasına ve bir dekan tarafından yönetilmesine karar vermiştir. Prof. Dr. Polat Gürkan Lisansüstü Okul'un dekanı olarak göreve atanmıştır.

1982 yılında YÖK yasasının uygulanmaya başlaması ile, Lisansüstü Okul, Fen Bilimleri Enstitüsüne dönüşmüş ve Enstitü müdürlüğüne Prof. Dr. Kemal Gürüz atanmıştır.

Fen Bilimleri Enstitüsü misyon olarak, kurulduğu 1981 yılından bugüne kadar, Üniversitemizin hedeflediği erekler doğrultusunda, ODTÜ'nün bir araştırma üniversitesi olmasını, bünyesindeki Anabilim Dallarının daha aktif bir şekilde araştırmalara ağırlık vermesini benimsemiştir. Kendisine hedef olarak, araştırma kaynaklarını, lisansüstü öğrenci sayısını artırmayı, ve eğitimi-düzeyini düşürmeden -hızlandırmayı seçmiştir. Bu hedefler doğrultusunda, Üniversite yönetiminin de destekleri ile proje kaynaklarını ve öğrenci sayısını zaman içinde artırmıştır. Fen Bilimleri Enstitüsü, Üniversitemizin daha Lisansüstü Okul Dekanlığı'nı kurarken koyduğu hedefler doğrultusunda, Türkiye'de ve çevre ülkelerde en iyi öğrencilerin seçtiği EABD Programları ile; ileri ve uluslararası düzeyde ve ülkenin dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artıracak, disiplinlerarası araştırmaları destekleyen; ülkemizde yeni kurulan üniversitelere öğretim üyesi yetiştiren; toplum için üstün nitelikli profesyoneller ve araştırmacı yetiştiren bir birim olmuştur.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Mühendislik Merkez Binası, İnönü Bulvarı
Adres2 :Balgat/Ankara
Posta Kodu :06531
Telefon :+90 312 210 22 92
Faks :+90 312 210 79 59
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.