18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Fakültemiz 2007–2008 öğretim yılında İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı bölümleri ile eğitim-öğretime başlamıştır. 2009–2010 öğretim yılında Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü eğitim-öğretime açılacaktır. Önümüzdeki yıllarda Mimarlık, Sinema, Görsel İletişim Tasarımı, Animasyon, Seramik ve Cam, Plastik Sanatlar, Müzik ve Tiyatro bölümlerinin eğitim öğretime açılması için hazırlık yapılmaktadır.

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı gibi değişik sanat ve tasarım dallarında, Türkiye’yi yurt içinde ve yurt dışında başarı ile temsil edebilecek, endüstrileşme ve küreselleşme sürecinde kendi kültür ve sanat değerlerimizden ilham alan, sorun saptama ve çözme bulma becerisi gelişmiş, çok yönlü, üretken ve çağdaş sanatçı, tasarımcı ve iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Fakültemiz, verilecek akademik ve sanatsal eğitimle sınırlı kalmayarak, Türk kültür ve sanatının tanıtılması ve dünya kültürü ile bütünleşebilmesi için uluslararası yaz okulları açmayı, sanat sempozyumları ve etkinlikleri düzenlemeyi ve çevresinde yapılan sanatsal ve kültürel etkinliklere aktif olarak katılarak öncü bir görev üstlenmeyi de kendine amaç edinmektedir.

Fakültede verilecek eğitim-öğretimle, kültür ve sanat değerlerimizden ilham alan, sorunların çözümünü kaynağında arayan, dünya kültürü ile bütünleşen, çok yönlü, üretken, yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesini benimsemiş çağdaş bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Ders müfredatları, "fırsat eğitimi" ilkesine dayalı "üniversite-sanayi işbirliği" anlayışı içinde, sektörle bütünleşmeye olanak veren ve öğrencilerin kendi yetenekleri doğrultusunda gelişmesine yönelik bir yapıda hazırlanmıştır.

Bölümlerin müfredatları % 40 oranında genel kültür ve mesleki kuramsal derslerden, % 60 oranında mesleğe yönelik bilgi ve beceri kazandıran sanat ve tasarım içerikli atölye, stüdyo ve proje çalışmalarından oluşmaktadır. M esleki bilgi ve teknik beceri kazandıran dersler, yaratıcı nosyon kazandıran tasarım ve kültür dersleri ile desteklenerek öğrencilerin araştırma, sorun çözme ve projelendirme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bölümlerin eğitim- öğretim gereksinimlerine göre kurulmuş atölye ve stüdyolar, öğrencilerin araştırma, deneme, projelendirme ve uygulama çalışmaları için ders dışı zamanlarda da açık tutulmaktadır. Atölye ve stüdyolarda sorumlu öğretim elemanlarının dışında, gerekli durumlarda görevli uzman ve teknisyenler öğrencilere teknik destek vermektedirler

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kızılcaşar Köyü
Adres2 :İncek/Ankara
Posta Kodu :06836
Telefon : 0312 586 85 71-586 84 22
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.