18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Fen-Edebiyat Fakültesi, veri derleme, analiz etme ve işleme ile kültür, edebiyat ve Türk dili alanlarında nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Fakülte bünyesindeki bölümlerin öğretim ve araştırma öncelikleri bu doğrultuda belirlenerek, gereksinim duyulan modern altyapı ve nitelikli akademisyen kadrosu oluşturulmuştur. Mart 2009 itibariyle, 5 Profesör, 4 Doçent, 9 Yardımcı Doçent, 7 Öğretim Görevlisi, 7 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 32 tam zamanlı öğretim elemanımız bulunmaktadır.

1994-95 öğretim yılında Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümüyle öğretime başlayan Fakültemiz, 1998-99 öğretim yılında İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü, 2008-2009 öğretim yılında Psikoloji bölümünü öğretime açmıştır.

2004-2005 akademik yılı sonu itibariyle bugüne kadar toplam, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünden 154, İstatistik ve Bilgisayara Bilimleri Bölümünden 75, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 43 öğrencimiz mezun olmuştur.

Fen-Edebiyat Fakültesinin bir bilgisayar laboratuarı ve bir de görsel laboratuarı vardır. Laboratuarların her ikisi de en modern şekilde donatılmıştır. Diğer yandan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı eğitim-öğretim ve araştırma için gerekli teknik desteği sağlamaktadır. Kampusta bulunan bütün bilgisayarlar hızlı bir yerel ağ yapısına bağlı olup, her kullanıcının bu ağın internet bağlantısı üzerinden uluslararası bilgi kaynaklarına erişmesi olanaklıdır. Bilgisayar altyapısı, öğrencilerin profesyonel ve amatör gereksinimlerine cevap verecek yazılım ve donanıma sahiptir.

Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı bölümlerin öğretim programları, uluslararası akreditasyon kuruluşlarının öngördüğü ölçütler doğrultusunda hazırlanmıştır. Her öğretim programında, programa özgü dersler yanında, program dışı seçimlik dersler de yer almaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20. km
Adres2 :Ankara
Posta Kodu :06810
Telefon :(312) 234 10 40
Faks :(312) 234 10 41
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.