18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Ülkemizde hukuk fakültelerine çok büyük talep olmasına karşın, modern hukuk eğitimi verebilmek amacıyla fakülteye fazla öğrenci alınmamaktadır. Kaliteli ve modern bir hukuk eğitimini kendisine amaç edindiği için, Fakülteye olan başvurular da oldukça yüksek olmaktadır. Nitekim 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002, 2002-2003, 2003-2004, 2004-2005, 2005-2006 eğitim-öğretim yıllarında kontenjanlar tamamen dolmuştur. Fakültemizde eğitim-öğretim Türkçe yapılmaktadır. Ancak, günümüzde hukukun uluslararası boyuta ulaşması ve bir hukukçunun uluslararası alanda geçerli bir yabancı dili çok iyi bilmesi gerektiğinden, yabancı dili çok iyi bilmeyenler için İngilizce Hazırlık Programı uygulaması getirilmiştir. Hazırlık Programında verilen yabancı dil öğrenimine dört yıllık eğitim öğretim süresince de devam edilmektedir. Ayrıca çeşitli dersler, İngilizce okutularak, yabancı dilin kullanılabilir düzeye çıkması sağlanmaktadır.

Iyi bir hukukçu olabilmek için, yabancı dil ile birlikte geniş bir genel kültüre ve bilgisayar kullanma yeteneğine de sahip olmak gereklidir. Bu amaçla Fakültemizde özellikle eğitim-öğretimin ilk yıllarında genel kültür ve bilgisayar kullanımı derslerine ağırlık verilmektedir.

Modern bir hukuk eğitim ve öğretimi için sözü edilen bilgiler ve edinilmesi zorunlu olan hukuk bilgilerinin dışında, ekonomi, işletme, muhasebe ve uluslararası hukuk gibi bilgilere de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgilerin öğrencilere verilmesi ise seçmeli derslerle yapılmaktadır.

Fakülte bünyesi içinde özel olarak tesis edilmiş olan mahkeme (duruşma) salonunda, öğrencilere öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya yansıtma imkânı hazırlanmıştır.

Bütün bu imkânlarla, Ülkemize bir yabancı dili çok iyi bilen, geniş genel kültüre ve bilgisayar kullanma yeteneğine sahip, gerektiğinde kullanılabilecek ekonomi ve uluslararası hukuk bilgilerini kendisinde toplamış ve üst düzeyde hukuk bilgisi edinmiş hukukçular kazandırılmaya çalışılmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20.km
Adres2 :Ankara
Posta Kodu :
Telefon :+90(312) 2341010/1765
Faks :+90(312) 2341178
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.