3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Fakülte'de dört yıllık lisans, ilgili enstitüde ise yüksek lisans ve doktora programları uygulanır. Fakültemizde ; Güzel Sanatlar -Grafik Tasarım -İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı -İletişim ve Tasarım -Peyzaj Mimarisi ve Kentsel Tasarım -bölümlerinden oluşmaktadır.

Öğrencilerini çağdaş tasarım, grafik ve sanat dallarında yetiştirme amacını güden Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Öğrenci Seçme Sınavı’nda en az EA 185 ve üstü alanlar arasından özel yetenek sınavı ile Güzel Sanatlar, Grafik Tasarım ve İletişim ve Tasarım bölümlerine öğrenci almaktadır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve Peyzaj Mimarisi ve Kentsel Tasarım bölümleri Öğrenci Seçme Sınav sonuçlarına göre Merkezi Yerleştirme ile öğrenci almaktadır. (Bu iki bölümden birine girebilmek için "ÖSYS Tercih Formu" nda işaretlemeniz gerekmektedir.)

Sekiz blok eğitim, bir yönetim ve bir konferans merkezi yapısı ile bunlarla bütünleşmiş dış mekanlardan oluşan Fakülte’miz, ülkemizin en çağdaş atölyeleri ve laboratuvar araç-gereçleri ile donatılmış bir eğitim-öğretim ortamını oluşturmaktadır. Fakülte’de, bütün Üniversite’ye hizmet veren bir saydam (slide) arşivi ve bir de sanat galerisi bulunmaktadır. Uluslararası ve yurt içi yarışmalarda pek çok ödül almış olan öğretim üyeleri ders vermekte ve atölye yönetmektedirler. Öğretim üyeleri ile öğrencilerin yapıtları, gittikçe daha çok sayıda ödül kazanmakta; özellikle afiş çalışmaları yurt içi ve yurt dışında sergilenmekte, bir bölümü uygulanmaktadır. Fakülte elemanlarının yapıtları, uluslararası bienal ve karma sergilere çağrılmaktadır. İlgili yayın ve eleştiriler ile Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da adını duyurmaktadır.

Eğitime olduğu kadar araştırmaya da önem veren Fakülte’de uluslararası düzeyde çalışmalar sürdürülmekte; araştırma ve eğitim çalışmaları, yabancı ülkelerden gelen ünlü öğretim elemanları ile desteklenmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Adres2 :Bilkent/Ankara
Posta Kodu :06800
Telefon :(312) 2901629
Faks : (312) 2664136

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.