3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı -Arkeoloji ve Sanat Tarihi -Felsefe bölümlerinden oluşmaktadır. Bu bölümlerde programların özünü, genel olarak insanın yaratıcı yönü, özel olarak da İngiltere ve Amerika gibi büyük Batı ülkelerinin ve dünyanın evrensel anlam ve değer taşıyan uygarlık, kültür, edebiyat ve sanat ürünleri oluşturmaktadır. Fakülte’nin tüm bölümlerindeki programlar, Türkiye’nin gelecekteki insangücü gereksinimine cevap verecek şekilde hazırlanmıştır.

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’ndeki bölümlerin programlarında, öğrencilere özellikle Fakülte içindeki diğer bölümlerin derslerinden de yararlanarak, bilgi ve becerilerine başkalarını ekleme ve böylece kendilerini çok yönlü geliştirme olanakları tanınmıştır. Bu programlarda öğrenciler, kendi bölüm derslerine, ikinci bir yabancı dil dersini, fen bilimleri ya da sosyal bilimler içerikli başka bir dersi, bilgisayar programlama dersini, müzik, resim veya öteki sanat dalları arasından seçecekleri bir dersi ekleme olanağına sahiptirler.

Fakülte öğretim üyeleri dünyaca tanınmış üniversitelerde araştırmalar yapmış, doktoralarını bu tür kurumlarda tamamlamışlardır. Bu Fakülte’nin öğretim üyelerinin önemli bir bölümü İngiliz ve Amerikalı’dır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Bilkent Üniversitesi
Adres2 :Bilkent/Ankara
Posta Kodu :06800
Telefon :
Faks :

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.