22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

Müzik -Tiyatro bölümlerinden oluşmaktadır.

Üniversite’nin ilk üç fakültesinden biri olarak 1986 yılında kuruldu. Fakülte, müzik ve sahne sanatları alanlarında uluslararası standartlarda eğitim vermek üzere, ülkemizde fakülte düzeyinde kurulan ilk yükseköğretim kurumudur. Bilkent Üniversitesi’nin kuruluş amacı, "Eğitim-öğretim düzeyi, bilimsel araştırma ve yayınları, kültür ve sanat faaliyetleriyle, dünyanın önde gelen eğitim, bilim, kültür ve sanat kurumları arasında seçkin bir yer almak"tır. Bu ideal, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi için de yol göstericidir.

Fakülte’nin bugün uluslararası düzeyiyle tanınan eğitim-öğretim birimleri, uluslararası sanat kuruluşları, aynı nitelikteki sanat organizasionları ard arda geliştirildi. Müzik ve tiyatro alanlarında, "ülkemizin bugünkü ve gelecekteki ihtiyacına uygun nitelikte, üst düzeyde yaratıcı, yorumcu, eğitimci ve araştırmacı sanatçılar yetiştirmek" Fakülte’nin ana hedefidir.

Lisans ve lisansüstü programlar, genç müzikçileri, tiyatrocuları, ulusal ve uluslararası sanat etkinliklerine katılacak ve katkıda bulunacak düzeylere getirmek üzere hazırlandı.

Ayrıca, müzik eğitiminin mümkün olan en küçük yaşlardan başlatılması gereği olarak, İlköğretim ve lise devrelerinden oluşan bir Müzik Hazırlık Okulu da aynı hedefler doğrultusunda planlandı, kuruldu. Bu okula, anaokuluna kadar inen özgün eğitim programları eklenmiş, müzik eğitiminin yaygınlaştırılması amacıyla, herkese açık yarızamanlı eğitim programları geliştirilmiştir.

Mezuniyet sonrası eğitimin önemi dikkate alınarak Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü kuruldu. Çalışmalar ulusal kültür birikimimize dayalı evrensel düzeyde bir sanatsal eğitim, yaratı, araştırma, ve etkinlikler ortamı yaratılmaya yönelik olarak hızla geliştirildi. Sanatın toplumsal ve evrensel kimliği, sanat eğitiminin de erkenden dinamik bir yapıda toplumla ve uluslarası sanat çevreleriyle bütünleşmesini gereksindirir. Bu bağlamda, ülkemizde nitelikli sanat beğenisini geliştirmek, toplumumuzun sanat yaşamına ve dünya sanat ortamına aktif bir biçimde katılmak, katkıda bulunmak da Fakülte’nin ana hedefleri arasındadır .

Türkiye’de alanında öncü bir çalışma yöntemi geliştiren Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi; anaokuldan doktora düzeyine kadar uzanan uluslararası eğitim birimleri, profesyonel sanat toplulukları ve sanat organizasyonları ile "Uluslararası Sanat Merkezi" olma yolunda ileri adımlar atmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
Adres2 :Bilkent/Ankara
Posta Kodu :06800
Telefon :
Faks :

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.