18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Tarihçesi

2005 yılı ortalarında kurulan Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2006-2007 yılında Resim Bölümü ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümleriyle eğitim- öğretim hayatına başlamıştır. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2008-2009 eğitim öğretim yılında merkezi yerleştirme (ÖSS/SAY-2) ile öğrenci alacaktır. İlerleyen dönemlerde Heykel ve Fotoğraf Bölümlerine de öğrenci alınacak fakültede, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik programları açılmıştır.

Multidisipliner özellikli derslere sahip olan Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin eğitim yapısı; teorik bilginin yanı sıra pratik deneyimi kazandırmayı hedefleyen, öğrenci merkezli eğitim anlayışına sahiptir. Fakülte'nin bölümlerinde ilk yıl tüm programlar, sanat eğitiminin temelini oluşturacak biçimde düzenlenmiş birer hazırlık sınıfı niteliğindedir. Öğrenciler 4 yıllık lisans eğitimleri sonunda, bilgilerine ek olarak, farklı ve yeni oluşumlar, sistemler karşısında becerilerini ustaca kullanabilecekleri duruma geleceklerdir. Ayrıca fakültemizin diğer bölümlerinden alacakları farklı dersler sayesinde, sanat ve tasarım yelpazesindeki bilgilerini çeşitlendirebileceklerdir.

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetleri için gerekli olan tüm donanıma sahip, sanat atölyeleri, multimedia laboratuvarı, fotoğraf stüdyosu ve seramik-heykel atölyesi mevcuttur. Ayrıca fakülte binası içinde bulunan sergi salonu fiziksel yapısı ve aydınlatma sistemi yeniden düzenlenerek sergi ve etkinlikler için hazır hale getirilmiştir. Geçmiş dönemlerde sergi salonu yerli-yabancı bir çok kişisel ve karma sergiye ev sahipliği yapmıştır.

2005 yılında kurulan fakülte öğretim elemanı sayısı, çağdaş, dinamik, üretken yeni isimlerin katılımlarıyla hızla artmaktadır. Genç ve dinamik akademik kadro yurtiçi ve yurtdışında birçok panel, sempozyum, yarışma, sergi gibi sanatsal etkinliklere katılım göstermektedirler.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Tunus Caddesi No: 35
Adres2 :Kavaklıdere-Ankara
Posta Kodu :06680
Telefon :Santral: (312) 425 76 75
Faks :(312) 425 34 10
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.