18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi geçmişi, 1966 yılında Ankara’da öğretime başlayan “Zafer Mühendislik ve Mimarlık Özel Yüksek okuluna” ve 1967 yılında öğretime başlayan “Yükseliş Mühendislik ve Mimarlık Özel Yüksek okuluna” dayanır. Bu iki yüksek okulun ardından, 1968 yılında “Anadolu Kimya Mühendisliği Özel Yüksek okulu” açılır. Bu üç yüksek okul, 1971 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin bünyesine katılıp, “Ankara Mühendislik ve Mimarlık Yüksek okulu” olarak birleştirilmiş ve aynı yıl kurulan “Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisine” bağlanmıştır. Akademi, daha sonra 1982 yılında kurulan “Gazi Üniversitesi” bünyesine alınmış ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi çatısı altında eğitim ve öğretime devam etmiştir.

Fakültenin Bölümleri

• Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
• Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
• Endüstri Mühendisliği Bölümü
• İnşaat Mühendisliği Bölümü
• Kimya Mühendisliği Bölümü
• Makina Mühendisliği Bölümü
• Mimarlık Bölümü
• Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Fakültenin Kent İçindeki Konumu

Fakültemiz Ankara Kent merkezine beş dakikalık mesafede Kentin üniversite ve eğitim kurumlarının yoğunlaştığı (Bahçelievler-Emek-Beşevler-Tandoğan) bir bölge olan Maltepe’de bulunmaktadır. Bir kent üniversitesi olmakla beraber Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinin Fakültelerinin yayıldığı bir çevrede bulunması öğrenciler için pek çok hizmetin bu bölgede rahatlıkla karşılanmasını sağlamaktadır. Özellikle yurtların bu çevrede olması öğrenciler için kolaylık sağlamaktadır.

Öğretim Dili ve Süresi

Fakültede eğitim süresi bütün bölümlerde 4 yıldır. Ayrıca, bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir. Eğitim %30 oranında İngilizce olarak yapılmaktadır. Fakülteye bağlı bölümlerde eğitim ve öğretim süresi hazırlık sınıflarından sonra 8 yarıyıldır. Dört yıllık eğitim programını başarı ile tamamlayan öğrencilere Lisans diploması verilir.

İkinci Öğretim

Fakültede Endüstri, Kimya ve Makine Mühendisliği bölümlerinde eğitim ücreti dışında normal öğretime eşdeğer eğitim verilmektedir.

Burslar

Fakültemiz öğrencilerine, ikisi Fakülte imkanları çerçevesinde biri Üniversite kaynaklarından sağlanan üç burs olanağı mevcuttur. Fakültemiz Vakfı ve Yükseliş Koleji Vakfı her yıl 40-50 öğrenciye burs sağlamaktadır. Üniversitenin Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Mediko Bursu kapsamında 100-120 başarılı öğrenciye burs sağlanmaktadır.

Eğitimin Altyapısı

Fakülte Başkent Ankara’nın Maltepe semtinde 70.000 m2 büyüklüğünde bir arsa üzerinde kurulmuştur. Fakülte binası kampüs içinde idari, eğitim-öğretim ve laboratuar yapıları olmak üzere birbirleriyle bağlantılı üç ayrı bloktan meydana gelmiştir. Fakültede 12 amfi, 25 derslik, 27 atölye (stüdyo), 44 laboratuar, enformatik derslerin ve seminerlerin yapıldığı 10 seminer salonu, söyleşi ve tiyatro etkinliklerinin yapıldığı 400 kişilik iki konferans ve sergi salonundan oluşan bir Kongre Merkezi vardır. Fakültede 60 bilgisayar kapasiteli merkez laboratuarlarının yanısıra her bölümün 30 bilgisayar kapasiteli ve internet bağlantılı bilgisayar laboratuarları bulunmaktadır.

Kütüphane

Üniversitemizin bütün öğrencileri ile akademik personelinin yararlanabildiği Fakülte Kütüphanesi, 1400 m2 bir alanda Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ile işbirliği içerisinde hizmetini sürdürmektedir. Kütüphanede 20.000 kitap, 44'ü yabancı olmak üzere 145 süreli yayın ve Fakültemiz bünyesinde yapılan 996 yüksek lisans ve doktora tezi bulunmaktadır. Ayrıca Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin abone olduğu bütün elektronik dergi ve on-line veri tabanlarına Kütüphaneden erişilebilmekte ve bu yönde her türlü internet hizmeti verilmektedir.
Fakülte Kütüphanesi'nin koleksiyonunda bulunan bütün kitapların ve tezlerin bibliyografik kayıtları bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Kitaplar, LC (Library of Congress) sınıflama sistemine göre sınıflanmıştır ve açık raf yöntemiyle kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Kütüphanede danışma, bilgi tarama, ödünç verme ve fotokopi gibi kullanıcıya yönelik bütün enformasyon hizmetleri verilmektedir.

Kütüphane, "Ortak Belge Sağlama" (OBES) projesi kapsamında öğretim elemanlarının Gazi Üniversitesi Merkez, ODTÜ, Hacettepe Merkez ve Beytepe Kütüphaneleri ile TÜBİTAK ULAKBİM'den her türlü makale isteklerini karşılamaktadır.

Kütüphane eğitim dönemi boyunca 8.30-19.00 ve yaz tatili döneminde de 8.30-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Sosyal Alanlar ve Etkinlikler

Satranç, masa tenisi, bilardo salonları, iç bahçede voleybol, basketbol sahaları ve açık hava amfisi ile sosyal etkinlik çalışmalarının yapıldığı odalar öğrencilerin hizmetindedir. Öğrencilerin eğitim gördükleri mesleklerine ilişkin etkinlik gruplarının (Endüstri, Makina, Yapı, Elektronik Topluluğu) yanısıra fakülte genelinde sayısı 40’ı bulan sosyal etkinlik grupları (internet, çevre, fotoğraf, iletişim, klasik dans topluluğu) vardır. Ayrıca her sene Fakültemizde geleneksel Bahar Şenlikleri kapsamında konserler düzenlenmektedir.

Sağlık Hizmetleri

Fakülte içinde sağlık birimi ve Üniversitemizde Mediko öğrencilere sağlık konusunda hizmet sunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Eti Mah. Yükseliş Sok. No 5
Adres2 :Maltepe/Ankara
Posta Kodu :
Telefon :(0 312) 231 74 00 - 582 30 00
Faks :(0 312) 230 84 34
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.