18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Tarihçe

Ankara'da Hacettepe Tıp Fakültesi'ne bağlı Dişhekimliği Yüksek Okulu adı altında 1 Eylül 1963 yılında kurulmuş, karar 3 Ekim 1963 de Resmi Gazetede yayımlanarak müdürlüğüne Dr. Erdem Yarkut (1931-1995) getirilmiştir.

1968 yılından itibaren Hacettepe Çocuk Hastanesi'nin ilk iki katında ve multidisipliner laboratuvarların yer aldığı Morfoloji binasının zemin katında olmak üzere iki ayrı binada Almanya ve İstanbul Dişhekimliği Fakültelerinden mezun bir kadroyla eğitim vermeye başlamıştır.

1971 yılında alınan kararla bağımsız bir fakülte haline getirilerek dekanlığına Prof.Dr. Erdem Yarkut atanmıştır. 1978 den bu yana Hacettepe Dişhekimliği Fakültesi şu an bulunduğu fakülte binasında büyük bir oranı kendi mezunlarından oluşan ve daimi bir gelişim içinde olan üstün nitelikli bir kadro ile eğitim vermektedir.
 

MİSYON

Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi lisans ve lisansüstü eğitimi ile üstün nitelikli dişhekimleri yetiştirir, araştırma olanakları sağlayarak dişhekimliği bilimine katkıda bulunur; toplumun ağız diş sağlığını korunmasında ve tedavisinde gerekli tüm faaliyetleri en üst düzeyde yürütür.

VİZYON

Ulusal ve uluslar arası düzeyde yüksek eğitim kalitesi ve araştırma faaliyetleri ile lider eğitim merkezi olmak,
Katılımcı yönetim modeli ile öğrenci ve çalışan memnuniyetini mükemmele ulaştırmak,
Toplumun ağız ve diş sağlığına en ileri teknoloji ile kaliteli hizmeti veren bir sağlık kuruluşu olmak.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kampüs
Adres2 :Sıhhiye/Ankara
Posta Kodu :
Telefon :0312 305 21 28
Faks :0312 310 44 40
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.