23
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi

Tarihçe

Fen Fakültesi tarihçesi 26.09.1963 gün ve 337 sayılı kanun ile Ankara Üniversitesine bağlı ikinci bir Tıp Fakültesinin “Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi”nin kuruluşuna dayanır. 1965 yılında kurulmuş olan Temel Bilimler Yüksek Okulunun bünyesinde Biyoloji Bölümü ile Matematik ve İstatistik Bölümleri yer alır.

Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin 04.07.1967 gün ve 892 sayılı kanunu ile Hacettepe Üniversitesine dönüştürülmesi sonucunda yeni yapılanmalar ile Fen Fakültesi kurulmuştur. Biyoloji Bölümü, Hacettepe Üniversitesi Senatosunun Ocak 1976 tarihinde aldığı bir karar ile Botanik, Genel Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Zooloji Bölümleri olmak üzere dört bölüme ayrılmıştır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu çerçevesinde yeni düzenlemelere gidilmiş ve buna göre Fakülte Bünyesinde Biyoloji, İstatistik ve Matematik Bölümleri yer almıştır.

1993 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Kimya Bölümü Fen Fakültesine geçmiş, 1993 yılında Biyoloji Bölümündeki beş Ana Bilim Dalına ek olarak Ekoloji, Biyoteknoloji ve Uygulamalı Biyoloji Ana Bilim Dalları, 1994 yılında Kimya Bölümü(Teorik Kimya ve Polimer Kimyası) ile İstatistik Bölümünde (olasılık Teorisi ve Olasılık Süreçleri, Risk Analizi, İstatistiksel Bilgi Sistemleri) yeni Ana Bilim Dalı açılmıştır. Ayrıca 2002 yılında Fakültemiz bünyesinde Aktüerya Bilimleri Bölümü ve bu Bölüme bağlı olarak Aktüerya Bilimleri Anabilim Dalı açılmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi
Adres2 :Beytepe/Ankara
Posta Kodu :06800
Telefon :+90 312 299 2080 / 297 6850
Faks :+90 312 299 2093
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.