4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi

Genel Bilgiler

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Asker Kartarı'nın dekanlığında, 05.08.2005 tarihinde resmen kurulmuş, ilk yüksek lisans öğrencilerini Temmuz 2006'da kabul ederek eğitime başlamıştır. Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesini Türkiye'deki diğer iletişim fakültelerinden ayıran temel özelliklerinden birisi, eğitime yüksek lisans düzeyinde başlamış olmasıdır.

Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Programının dersleri, çağdaş iletişim konularının lisansüstü düzeyde tartışılmasına olanak verecek ve Avrupa Üniversitelerinin yüksek lisans programları ile denklik sorunu yaratmayacak şekilde hazırlanmıştır. Program, sosyal ve teknolojik değişmelere uyum sağlayabilecek, kendini yenileyen bir program olarak planlanmıştır. Programda yer alan dersler, öğrencilerin tez aşamasında ihtiyaç duyacakları kuramsal dayanakları sağlamanın yanında, onların güncel sorunları tartışabilecek ve bu sorunlara çözüm önerileri geliştirilebilecek bir bilgi birikimine sahip olmalarını da amaçlamaktadır. Başka deyişle, program bütünüyle göz önüne alındığında, aktüel olaylarla kuramsal temelleri örtüştürmeye ve akademik bilginin kullanımına yönelten bir programdır. Disiplinlerarası bir alan olan iletişim, sosyolojiden tarihe, siyaset biliminden felsefeye, sanattan ekonomiye, antropolojiden psikolojiye, dilbilimden hukuka uzanan geniş bir çerçeve içinde ele alınmaktadır.

Programa başvuranlardan gerek görülen adaylar, bir yıllık bilimsel hazırlık döneminin ardından yüksek lisans programına başlamakta, böylece iletişim ve sosyal bilimler dışından gelen, farklı bakış açılarına sahip öğrenciler de alana kazandırılmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi gerek bilgi birikimi gerek düşünme, sorgulama, merak ve ilgi düzeyi, gerekse yabancı dil yeterliği açısından uluslararası standartlarda öğrenciler ve akademik personel yetiştirmek amacındadır. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda üniversite ile yapılan anlaşmalar sayesinde öğrencilere ve akademik kadroya farklı ülkelerdeki akademik, sosyal ve kültürel atmosferlerle temas etme olanağı sağlanacaktır. Uluslararasılığın temel amacı da kişilerin kalıplarını yıkmasına, dünyaya daha geniş ve daha derin bakabilmesine katkıda bulunmaktır.

İletişim Bilimleri Yüksek Lisans Programının akademik kadrosu, Hacettepe Üniversitesi'nin sosyal bilimler alanındaki öğretim üyeleri ile diğer üniversitelerin alanında uzman öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Fakültede kuramsal çalışmaların yanı sıra televizyon, radyo yayıncılığı ve film yapımı konusunda uygulama olanakları da bulunmaktadır. Her öğrenci eğitimi süresince bu olanaklardan yararlanır ve en az bir uygulama çalışması gerçekleştirir. Öğrenciler, eğitimlerini en az iki yabancı dile hakim olarak tamamlar.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Rektörlük Binası 11. Kat
Adres2 :Beytepe/Ankara
Posta Kodu :06800
Telefon :0 312 297 62 30-31 / 297 62 86-88
Faks :0 312 297 62 89
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.