21
Mayıs
2024
Salı
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi


Genel Bilgiler

Fen Fakültesi aşağıdaki dokuz Bölümler vardır:

BİYOLOJİ BÖLÜMÜ
Kimya Bölümü
TARİH BÖLÜMÜ
MATEMATİK BÖLÜMÜ
Felsefe Bölümü
FİZİK BÖLÜMÜ
Psikoloji Bölümü
Sosyoloji Bölümü
İstatistik Bölümü

Orada on lisans programlarına bu bölümler tarafından sunulmaktadır. Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji ve temel biyoloji programına ek olarak Genetik Programı sunmaktadır.

Bölümler de yer programlar sunuyoruz hem master ve doktora düzeyinde. Fizik ve Psikoloji Bölümleri Astrofizik ve Endüstri ve Örgüt Psikolojisi sırasıyla ek master program var.

Fen Fakültesi temel felsefesi öğrenciler de, yenilikçi, yetenekli ve profesyonel aydın üniversite mezunları ve onlara kendi konu entelektüel hoşgörü ve eleştirel farkındalık bir ruh ile birleşince bir coşku uyarmak için eğitimli olmak sağlamaktır. Bu felsefe doğrultusunda, Fakültesi bölümlerinde özellikle niyetlenmek iyi de öğrenci ve öğretmenleri teşvik için öğrenme ortamı sağlamak mümkün;  Bu, erişilebilir esnek ve cazip ders yapıları tasarlama; eğitim öğrencilerin bağımsız olarak, grup bağlamında hem de tek tek ve böylece kendini beslemek için çalışma güven, özerklik ve yetenek yenilik ve ekran girişimi; teşvik öğrenciler uzman disiplin ötesinde disiplinlerarası çalışma üzerinde sürekli vurgu geçmek  öğrenciler için fırsat kuramlar ve yöntemler diğer bilim dalları ile arası üniversite düzeyinde disiplin yapısı ile kabul edilen ve onları telkin etmek için bir opennes ve alternatif görünümlerine keşfetmek için esneklik sağlar.

Bir Fakültesi Fen Türkiye'nin önde gelen Fakültelerinin, sunan öğrencilerin yüksek akademik stand eşsiz kombinasyonu, çok araştırma tesisleri ve istihdam başarı geliştirilmiştir. Öğrenciler, doğal ve sosyal bilimler bir ses teorik ve pratik temeli olan çok profesyonel hem de akademik çalışmaları yürütmek üzere onları hazırlamak için sağlanmıştır. Fakültesi ODTÜ diğer Fakültelerinin öğrenciler için seçmeli derslerin zengin bir kaynaktır. Yaklaşık 130 seçmeli dersler dokuz bölümler tarafından öğrencilere farklı konuların ek çıkarlarını geliştirmeye yardımcı olmak için sunuluyor.

Öğretim yöntemleri, eğitim kılavuzlarının ve seminerler ve fizik, kimya bölümlerinde özellikle, biyoloji ve uygulamalı laboratuvar çalışmaları ders hayati bir rol oynar içerir. Bölüm laboratuarları araştırma ve öğretim arasında paylaşılan periyodik güncellenir. Uygun ekipman ve şerit ve destek personeli teknik öğretim faaliyetlerine destek mevcuttur nitelikli.

Fakültesi bölümleri ve çift anadal programları küçük geniş bir çeşitlilik sunar. Küçük lisansüstü programların amacı onlar inç Çift Anadal ilgilendi lisans programlarında diğer bireylerde eğitimlerini sürdürmek için akademik olarak başarılı öğrencilere üstün öğrenciler için fakülte veya diğer bölümlerden içinde başka bir bölümünden ikinci bir lisans diplomasına sahip şekilde tasarlanmıştır sağlamaktır Üniversite dört fakültelerinin.

Lisansüstü programların amacı vermektir fırsatı kendilerine gelecekteki seçilmiş kariyer ani bir katkı yapmak için izin bir yeterlilik ulaşmak için mezunlar. Bölümler yüksek lisans öğrencisi araştırma üzerinde önemli ölçüde önem ve Yüksek Lisans ve Doktora teşvik Öğrencilerin ulusal ve uluslararası dergilerde araştırma bulgularını yayımlamak. Enstitüler Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile işbirliği içinde Fakültesi ve bölümleri, aynı zamanda çeşitli disiplinler arası çeşitli alanlarda yüksek lisans ve doktora programları kuralları. Bu alanlar; Biyokimya, Biyoteknoloji, Polimer Bilim ve Teknolojisi, Archeometry, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları ve Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları.

Fakültesi hangi güncel bilimsel tartışmalar ve yapılabilir teşvik etmek ve ulusal ve uluslararası işbirliği çalışmaları teşvik bir ortam oluşturmak için sempozyumlar, seminerler ve atölye çalışmaları düzenlemektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Ankara
Adres2 :Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Posta Kodu :06531
Telefon :+90 312 210 3101
Faks :+90 312 210 3100
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.