2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O


Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. (VakıfBank), vakıf paraları ile gelirlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi, çağdaş bankacılığın gerektirdiği yönetim ve çalışma anlayışı ile ülkenin tasarruf birikimine katkıda bulunulması ve toplanan tasarrufların korunarak ekonomik kalkınmanın gereklerine göre kullanılması amacıyla, 11 Ocak 1954 tarihinde 6219 sayılı Özel Kanun’la kurulmuştur. Kuruluş sermayesi 50 milyon TL olan VakıfBank 13 Nisan 1954 tarihinde faaliyete geçmiştir. Bu tarihten itibaren ülke ekonomisinin büyümesine, gelişmesine ve dünya ekonomisiyle bütünleşmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Banka, özel hukuk hükümlerine tabidir.

Günümüzde VakıfBank Türkiye’nin önde gelen “multi-specialist” bankalarındandır. Sunmuş olduğu çağdaş bankacılık ürün ve hizmetleri, kurumsal, ticari ve küçük işletme bankacılığının yanı sıra bireysel ve özel bankacılık alanlarını da kapsamaktadır. Temel bankacılık ürün ve hizmetlerine ek olarak yatırım bankacılığı ve sermaye piyasası faaliyetlerinde de bulunan VakıfBank, finansal iştirakleri aracılığıyla sigortacılıktan, finansal kiralama ve factoring hizmetlerine kadar en geniş yelpazede finansal ürünleri çağın gerektirdiği yüksek teknolojilerle müşterilerine sunmaktadır. Ülke çapına yayılan 390 adet şubesi, 3 adet kurumsal hizmet merkezi, 102 adet bağlı şubesinin yanı sıra alternatif dağıtım kanalları aracılığıyla en etkin biçimde bireysel ve kurumsal müşterilerine ulaşan VakıfBank, iç ve dış ticaretin finansmanında da öncü bir rol üstlenmiştir.

ABD’de New York’ta bir, Bahreyn'de Off-Shore olmak üzere toplam iki adet şubesi olan VakıfBank’ın ayrıca yurtdışında üç bankada da iştiraki bulunmaktadır. Bu bankalar Avusturya’da VakıfBank International AG (Viyana Şubesi ve Almanya'da Frankurt ve Köln Şubeleri), KKTC’de World Vakıf Off-Shore Banking Ltd. ve Kıbrıs Vakıflar Bank. Ltd.’dir.

İlgili Kişi :
Adres1 :Atatürk Bulvarı No:207 06683 Kavaklıdere/Ankara
Adres2 :
Posta Kodu :
Telefon :312 4557575
Faks :312 4683591
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.