3
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Acı haberi kaymakamlıkta öğrendi

Ankara'da görenleri hayrete düşürecek bir olay yaşandı. Yeşil Kart almayan giden kadın, çalışmak için evden ayrılan eşinin öldüğünü ve kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü öğrendi. Çandarlı Mahallesi'nde oturan Erdoğan Çiğdem, 5 Haziran 2005 tarihinde çalışmak üzere evinden ayrıldı.

Aile, 53 yaşındaki Erdoğan Çiğdem'in evden ayrılmasın ardından kendisinden bir defa haber alamadı. Bu sırada ailenin maddi durumun bozuk olması nedeniyle Erdoğan Çiğdem'in eşi Ligar Çiğdem, Yeşil Kart almak için Altındağ İlçesi Kaymakamlığı'na başvuruda bulundu. Yeşil Kart için gerekli olan belgeleri toplamaya çalışan Ligar Çiğdem, Altındağ İlçesi Nüfus Müdürlüğü'ne gittiğinde şok oldu. Kendisine verilen belgeden eşi Erdoğan Çiğdem'in 20 Haziran tarihinde öldüğünü öğrendi.

Bunun üzerine üzüntüye boğulan aile, Erdoğan Çiğdem'in akıbetini araştırdı. Erdoğan Çigdem'in damadı Ümit Sütemen, Gölbaşı'nın Ahiboz Belgesi'nde babasının rahatsızlanarak hayatını kaybettiğini ve cenazesinin Ankara Numune Hastanesi Morgu'na getirildiğini belirtti.

Sütemen, cenazenin Numune Hastanesi Morgu'nda 5 gün bekletildikten sonra Sincan Çimşit Köyü'nde bulunan Kimsesizler Mezarlığı'na defnedildiğini öğrendiklerini ifade etti.

Haberi duyar duymaz Numune Hastanesi'ne gelerek yetkililerle görüşmeye çalışan aile, üzerinde kimliği bulunan Erdoğan Çiğdem'in ölümünü kendilerine haber verilmemesine isyan etti. Hastane tarafından Erdoğan Çiğdem'in üzerinden çıkan eşyalar aileye teslim edilirken, acılı aile olayla ilgili hukuki süreci başlatarak haklarını arayacaklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 12:19:35
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 20:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?