3
Mayıs
2024
Cuma
ALTINDAĞ - ALTINDAĞ - ANKARA

Veysel TİRYAKİ

1965 yılında Bolu Dörtdivan’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Dörtdivan ve Gerede’de tamamladı. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Kamu Yönetimi dalında mastır yaptı. Kısa bir süre Maliye Bakanlığı'nda "denetim elemanı" olarak görev yaptıktan sonra 1990 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı’nda Mülki İdare Amiri olarak Ağaçören, Tufanbeyli, Hasankeyf ve Arhavi ilçelerinde Kaymakamlık; Artvin ve Osmaniye İllerinde de Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

1992 yılında yerel yönetimler ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere bir yıl İngiltere’de kaldı. 1998-1999 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde “Kamu Yönetimi Yüksek Lisans” proğramını tamamladı. İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak çalıştı. Son olarak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görevini sürdürürken Belediye Başkanlığı adaylığı için istifa etti. AKP tarafından Altındağ Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. 28 Mart Yerel seçimlerinde yaklaşık yüzde 65 oy alarak Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2004'de mazbatasını alarak Belediye Başkanlığı görevine başladı. Evli ve üç çocuk babası. İngilizce biliyor.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar
  • Ercan Bayer | Nasıl bir hizmet anlayışı | 78.161.1.xxx | 17.10.2009 15:16:23

    10 temmuz 2009 tarihinde 070910151164027 müracaat no.su ile,Yıldırımbeyazit mahallesi 778/3 no.lu sokak üzerinde ASKİ ce yapılan su tamiratı nedeniyle asfalt ,sokak üzerinde ki iki ayrı yerden tahrip edilmişti.Asfaltlama için belediyenizce verilen yanıtta programa alındığı bildirilmekteydi..Kış gelmeden ve kötü hava koşullarına maruz kalmadan bu sokakta ki asfalt yaması hala yapılmamıştır.Bu işin  yapılması bu kadar zormudur..? Yine aynı sokak üzerinde bulunan ve kapatılan Altındağ belediye Parkı,ne yazık ki uyuşturucu kullananların mekanıdır.Yetişmekte olan genç çocuklar içinde bu kişiler  kötü bir örnektir..Ancak bu örnekler malesef bu çocuk zihinlerinde iyi bir şeymiş gibide şekillenmektedir. Örnegin TV de yayınlanan Kurtlar vadisi adlı diziye özenen çocuklar hep bu gecekondu diye tabir edilen varoş kesimlerde yaşıyan gençler tarafından benimsenmekte..Zaten burada oturan kesimde egitimsiz..Sözü edilen Parkın çevre koşulları yönünden de pis ve bakımsız olduğu gözle görülebilir haldedir.Temizlik elamanlarının daha önceleri sokağı süpürdükleri fakat artık bu sokak süpürme işinin savsaklanarak yapılmadığı söyleniliyor.Kent haber de bu parkın ve sokağın resimlerini çekip yayınlatmayı çok düşündüm, ama bu düşüncemi hep erteledim.Belki belediyede ilgili birimler üzerlerine düşen görev bilinciyle buna bir çözüm üretirler diye  iyimser olmaya çalıştım.Sayın Veysel Tiryaki'  bey;bu parkın sizden önceki halini anımsıyorum.Parka bakan bekçiler  vardı ve park yeşil ve temiz  bir alan olarak orada yaşıyanların,sosyal ihtiyaçlarını karşıladığı, gibi uyuşturucu kullananlarında mekanı  değildi.. Dinimiz islam bize herşeyden önce temizliği emreder.Temiz bir Altındağ için burası,inanın bu imaja ters düşmektedir.Altındağ Belediye Başkanımızdan Veysel Tiryaki beyden burası için ne düşündüğünü bir vatandaş olarak bilmek istiyorum..