18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYAŞ - ANKARA

70 bin çift ayakkabı üretiliyor

Bir çok ünlünün kaldığı Ayaş Açık Cezaevi, sadece barındırdığı hükümlülere sağladığı imkanlarla değil, üretime sağladığı katkıyla da adından sıkça söz ettiriyor.

Toplam 187 mahkumun bulunduğu Ayaş Cezaevi’ndeki ayakkabı atölyesi görünümü, üretim kapasitesi ve çalışma disiplini ile dev fabrikaları aratmıyor. Cezaevindeki 13 işkolundan biri olan 300 bin çift kapasiteli ayakkabı atölyesinde yılda 70 bin çift ayakkabı üretiliyor. 60 işçinin çalıştığı atölye, önümüzdeki yıl kapasitesini ikiye katlayacak. Başta Yargıtay üyeleri, hakim ve savcılar olmak üzere tüm Adalet Bakanlığı personeline ayakkabı üreten Ayaş Açık Cezaevi, piyasadan da özel siparişleri kabul ediyor. Makine Kimya Enstitüsü (MKE) ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı özel ayakkabı üretmesi için cezaevi yönetimine teklif götürdü. Anlaşma sağlanırsa atölyede çalışan mahkumlar subay, astsubay ve erlere ayakkabı yapacak. Son teknolojiye sahip makinelerle üretim yapan cezaevi atölyesi, geçtiğimiz dönemlerde çok sayıda milletvekili için de özel ayakkabı üretti.

Ayaş Açık Cezaevi Savcısı Mustafa Peker, 2004 yılının 10. ayına kadar Ayakkabı Atölyesi’nde 12 trilyon liralık işlem hacminin gerçekleştirildiğini belirterek, amaçlarının tam kapasite çalışıp seri üretime geçmek olduğunu söyledi. Atölyede kullanılan birinci sınıf malzemenin yanı sıra yenilik ve modanın da yakından takip edildiğini ifade eden Peker, Ocak ayında Ankara Zafer Çarşısı’nda açılacak Ayakkabı Fuarı’na bin çift ayakkabı ile katılacaklarını kaydetti.

Cinayetten hüküm giyen ve 15 ay sonra tahliye edilecek olan Bayram Uysal (24), Ayakkabı Atölyesi’nin Ön Burun Ünitesi’nde çalışıyor. Cezaevine girmeden önce tekstil fabrikasında çalıştığını belirten genç mahkum, "Burada hem ikinci bir meslek öğreniyorum, hem de boş vakitlerimi değerlendiriyorum. Hapisten çıkınca ayakkabı sektöründe çalışmayı düşünüyorum" diye konuştu. 7 aydır atölyede çalışan Ali Yavuz isimli mahkum ise cezasını tamamlaması için 31 ay daha Ayaş Açık Cezaevi’nde kalacağını ifade ederek, bu zamana kadar mesleğin tüm inceliklerini öğrenmek istediğini, dışarı çıkınca da kendi işini kuracağını kaydetti.

ayaş
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 13:44:04
Güncelleme :13 Şubat 2006 Pazartesi 15:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vildan IP: 212.156.113.xxx Tarih : 8.09.2010 10:47:14

şuan yanımda onu seviyorummmmm  :))