22
Mayıs
2024
Çarşamba
AYAŞ - ANKARA

Köyün kanalizasyonu

Ayaş - Orta Bereket Köyü'nün kanalizasyonu Asar Barajı'na akıyor. Köy Muhtarı Satılmış Yaman, bu sorunlarına yetkililerin duyarsız kaldığını söyledi.


Ayaş Muhtarlar Derneği ve ortabereket köyü muhtarı olan Satılmış Yaman, köyün kanalizasyonunun arıtma yerine direkt olarak Asar Barajına veriliyor olmasından dolayı vicdanının sızladığını söyledi.

Köyün kanalizasyonlarının toplanıp arıtma tesislerine gönderilmesi için köy hizmetleri tarafından 2004 yılının Haziran ayında yapılan toplama çukuru, yine aynı yıl 2004 yılı Temmuz ayında yürürlüğe giren Büyük Şehir yasasının çıkması ile birlikte arıtma tesislerine gidecek olan hat bağlantısı yapılmadan bırakıldı.
2004 Yılından bu yana Büyük Şehir Belediyesine, Aski’ye ve Köy Hizmetlerine sayısız defalarda müracaatta bulunduğunu söyleyen Ortabereket köyü Muhtarı Satılmış Yaman “Çaresiz kaldık, köy hızmetleri arıtma bağlantımızı yapacağı sırada Büyük Şehir yasasının çıkması bizim elimizi kolumuzu bağladı. Şimdi Köy hizmetlerine gidiyoruz görev alanımız değil diyorlar. Aski’ye gidiyoruz, Büyük Şehir’e gidiyoruz hala bir sonuç alamadık. Köyümüzün kanalizasyonu buradan direkt baraja akıyor, vicdanımız sızlıyor.. Çaresizlik içindeyiz, kendi imkanlarımız olsa bizler bunu yapalım dedik ama imkanlarımız yetmiyor, yapamıyoruz, bütçemiz yok, 150 metrelik bir boru bağlantımızın yapılması ile birlikte kanalizyonumuz arıtmaya gidecek ve bizde vicdan azabından kurtulacağız. Bu konu hakkında daha önce bölgemize gelen AKP Milletvekillerine dosyalar verdim, bizzat görüşüp sorunumuzu ilettim ama hala bir sonuç elde edemedik“ dedi.


Orta Bereket köyünün sorunları sadece kanalizasyon değil, 2000 yılında orman köyü olarak kabul edilen Orta Bereket köyü daha sonra orman köyü olmaktan çıkartılıyor, yine 2003 yılında orman köyü olarak kabul ediliyor,ama yine Büyük Şehir Yasasının yürürlüge girmesinden sonra orman köyü olmaktan çıkartılıyor. Köy halkı daha önce orman köy olarak yaptıkları müracaatlarında ısrarlı bir şekilde devam ediyorlar. Yani Ortabereket Köylüleri kendilerinden bir alınıp, bir verilen haklarını geri istiyorlar. Ortabereket köyü, Orman Köyü olmak için yeniden dava açtılar. Bölge idare mahkemesinde devam eden davanın sonucunuda Orta Bereket köylüleri merakla bekliyor.

flaş gazetesi
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 11:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
satılmış yaman IP: 78.169.43.xxx Tarih : 17.11.2009 19:45:50

köyü uzun suredir beklemiş oldugu orköy makeme sonuçlanmiştır köyümüze hayırlı olsun