20
Mayıs
2024
Pazertesi
BALA - ANKARA

Bala yeni yıla buruk girdi

Ankara'nın Bala ilçesindeki depremzedeler, yılbaşına çadırda girdi. Bir süredir deprem nedeniyle sarsıntı yaşayan Balalılar, 2008 yılını çadırlarında -5 derecede soğukta üşüyerek, karşıladı.


Ankara'nın Bala ilçesine bağlı Afşar Köyü'nde evleri depremden büyük hasar gören köylüler, yaşamlarını Kızılay'ın verdiği çadırlarda sürdürüyor. Yılbaşına da çadırda giren depremzedelerin yılbaşı gecesi oldukça buruktu. Çadırda kalan çocukların bazıları katalitik sobaların başında ısınmaya çalışırken, bazıları da üzerlerine örtülen 2-3 kat yorgana sarılarak, uyumaya çalıştı. Depremle yaşamaya bir türlü alışamadıklarını belirten Balalılar, her gün 1-2 kez sallantı olduğunu, psikolojilerinin gittikçe


bozulduğunu ifade etti. Evlerine sadece bazı ihtiyaçlarını gidermek için girdiklerini dile getiren depremzedeler, "Burada asıl kış Şubat, Mart ayı gibi başlar. O zaman ne yapacağız bilmiyoruz. Asıl ihtiyacımız olan bir evdir. Çocuklarımız dışarıda soğukta yatmaktan hasta oldular. Başbakanımıza da sesleniyoruz; bize yardım etsin. Buradakilere birer ev versin" dedi. Buruk bir yılbaşı geçirdiklerini ifade eden depremzedeler, 2008 yılının depremsiz bir yıl olmasını ve bir an önce evlerine kavuşmayı diledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 04:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet allı IP: 88.227.221.xxx Tarih : 25.02.2008 18:59:15

daha fazla bilgi verilsin halk çok korkuyor