19
Mayıs
2024
Pazar
BALA - ANKARA

Bala'da 958 bina ağır hasarlı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, depremden etkilenen Ankara'nın Bala ilçesinde 3 bin 195 yapının incelendiğini, 958 ağır, 8 orta hasarlı, bin 327 az hasarlı bina tespit edildiğini bildirdi. Erbakan, hasar tespit çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.

Müsteşar Erbakan, toplam 3 sin 195 yapının incelendiğini, 958 ağır, 8 orta, bin 327 az hasarlı bina tespit edildiğini söyledi.

Erbakan, depremden etkilenen köylere ve Afşar beldesine, 40'ı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 46'sı ise Deniz Feneri Derneğine ait olmak üzere toplam 86 konteyner gönderildiğini belirtti. Kızılay tarafından gönderilen 650 çadırın 623'nün dağıtıldığını kaydeden Müsteşar Erbakan, çadırların "çift cidarlı" olduğunu ve "ısıtılabilir" nitelik taşıdığını belirtti.

Sabri Özkan Erbakan, yöredeki bazı vatandaşların soğuk kış şartları nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirterek "burası Ankara'nın ilçesi, sorunlarımız daha hızlı giderilebilirdi" şeklinde eleştirilerde bulunduklarının hatırlatılması üzerine, "Bunlar öyle bir anda olacak işler değil. Ankara'nın yakını ama devlet de yapabileceğini yapıyor. Yer gösterdik, 'Çok Programlı Lise binası sağlam, sıcak, barınabilirsiniz' dedik, vatandaşlarımız gitmedi. Vatandaşlarımız, psikolojik olarak etkilendikleri, kapalı bina içine giremedikleri için evlerinden ve yakınından ayrılmak istemiyorlar. Geçimini hayvancılıkla temin edenlerin çoğunlukta olması da vatandaşların evlerini terk etmek istememelerinin önemli nedenlerinden biri"

Kira yardımı

Marmara depreminin ardından bölgede Bakanlık olarak geçici konutlar yaptıklarını hatırlatan Erbakan şunları kaydetti:

"O sistemi kaldırdık, daimi iskana geçtik. Önce geçici konutlar, sonra kalıcı konutlar... Bunlar, belli maliyet getiren unsurlar. Onun yerine 300 milyon lira kira yardımı yapıyoruz. Kira yardımı, acil konut ihtiyacı olan vatandaşımız için en hızlı ve daha etkin bir çözümdür. İstanbul Avcılar'da da heyelanın ardından bunu yaptık, vatandaşı tahliye ettik. Şimdi de konutları yapılıyor, oraya geçecekler. En azından bu konutlar bitene kadar garantileri var, 300 milyon yardım alacaklar."

AA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 10:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mete ozcan IP: 85.110.100.xxx Tarih : 24.02.2008 12:22:36

balamızın koselı koyundede depremden zarar goren evlerimiz var.buralarada bir yetkili kisi veya kisiler gelip hasar tespiti yaparsa.iyi olur.cünkü bazı evlerde ciddi hasarlar var.tesekürler.