20
Mayıs
2024
Pazertesi
BALA - ANKARA

Bala'daki depremzedelere yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Aralık ayında Bala'nın Afşar beldesinde meydana gelen depremden sonra felakete uğrayan vatandaşların yaralarının sarılması için bütün imkanlarıyla seferber oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, depremin meydana geldiği 2 bin 783 nüfuslu Afşar'da 21 günde 105 bin adet sıcak ekmeği vatandaşa dağıttı.

Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında meydana gelen bütün doğal afetlerde felaketzedelerin yanında olduklarını belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, "Mobil fırınımızı, geçtiğimiz Aralık ayında iki kez deprem felaketine maruz kalan Balalıların yarasını bir nebze sarabilmek adına 28 Aralık 2007 tarihinde ilçeye gönderdik. Bala'ya gönderdiğimiz bir adet mobil fırınla 17 Ocak 2008 tarihine kadar günlük ortalama 5 bin adet ekmek üreterek, depremzedelere ücretsiz yaklaşık 105 bin adet ekmek dağıttık" dedi.

Ali İlkbahar, komşu ülkelerde meydana gelebilecek herhangi bir doğal afet durumuyla ilgili de bazı projelere imza attıklarını belirtti. Bu projelerden birinin Halk Ekmek Fabrikası'na ait mobil fırınlar olduğunu ifade eden İlkbahar, "Deprem gerçeğiyle her an yüz yüze olan insanımıza hizmetin en kalitelisini ve en süratlisini sunma gayretinde olduk. 17 Ağustos depreminde, Bingöl depreminde, sınırlarımız dışında meydana gelen Pakistan depreminde ve daha birçok yerde bu fırınları süratle afet bölgesine ulaştırarak, mağdur durumdaki insanlara hizmet verdik" diye konuştu.

Pakistan depremi sırasında en büyük kargo uçağını kiralayarak mobil fırını bölgeye ulaştırdıklarını söyleyen İlkbahar, "Oradaki mağdur kardeşlerimizin bir nebze de olsa dertlerine ortak olduk, acılarını paylaştık. Onlara o zor anlarında yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık. Ne mutlu bize ki bu görevi ülkemiz ve insanımız adına üstlenmenin gururunu yaşadık. Daha sonraki dönemde mobil fırınımızın çalışma prensibini oradaki insanlara öğreterek, Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in isteğiyle aracımızı oradaki kardeşlerimize hediye ettik" şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'na ait olan mobil fırınlar, teknolojinin son ürünleriyle donatılmış ve hareket halindeyken bile ekmek üretebilme özelliğine sahip bulunuyor. Günlük 15 bin adet ekmek üretme kapasitesine sahip olan mobil fırınlar, elektriksiz jeneratörle çalışabiliyor. Halk Ekmek Fabrikası'na ait 2 adet mobil fırın bulunuyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 12:39:34
Güncelleme :13 Şubat 2008 Çarşamba 12:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?